Bacău: Statul a scăpat de procesele cu gemeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mamele acestora vor primi indemnizaţie pentru fiecare copil

Un act legislativ publicat pe 15 iunie le acordă bebeluşilor dreptul la o suplimentare cu 600 de lei a veniturilor.

Şase dintre cele zece mămici din judeţul Bacău care au gemeni şi sunt încă în concediu de creştere a copiilor au dat statul român în judecată, nemulţumite că primesc indemnizaţie pentru un singur bebeluş. Deşi niciuna dintre tinerele mame nu a ajuns cu procesul la final, toate se pot declara deja învingătoare. Pe 15 iunie a fost publicată în Monitorul Oficial legea potrivit căreia femeile care aduc pe lume mai mulţi copii deodată primesc indemnizaţii suplimentare.

Alina Radu este una dintre mămicile din Bacău care a avut curaj să ceară în instanţă dreptul ca ambele fetiţe să beneficieze, în mod egal, de bani de la stat. „Am născut acum opt luni două fetiţe gemene şi fără ajutorul părinţilor nu aş fi reuşit să le cresc pe amândouă.

E foarte greu să ai grijă de doi bebeluşi odată cu aceeaşi bani cu care ai creşte unul”, ne-a declarat Alina Radu. O altă mămică cu gemeni este şi Alina Arvinte. Ea este mama Mariei şi Teodorei, două fetiţe de un an şi o lună. „Numai laptele praf şi scutecele ne costă lunar 800 de lei, în condiţiile în care indemnizaţia mea şi alocaţiile lor sunt 1.000 de lei”, ne-a spus şi Alina Arvinte.

Potrivit noii legi, tinerele cu gemeni sau tripleţi vor primi câte 600 de lei pentru fiecare copil. „Suma se adaugă banilor pe care-i primeau până acum”, ne-a spus Gheorghe Apostu, directorul Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS).

Mai mulţi bani pentru studente

Noua lege care le permite mamelor de gemeni să primească indemnizaţii egale pentru fiecare copil aduce avantaje şi pentru studentele cu bebeluşi. Tinerele care urmează cursuri de zi şi devin mame vor primi indemnizaţie de 600 de lei. Până acum ele beneficiau doar  de alocația copilului în valoare de 200 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite