Bacău: Start fără probleme la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii de liceu fost evaluaţi la proba orală de limba română 

Tinerii nu s-au plâns de dificultatea subiectelor şi de obiectivitatea profesorilor examinatori.

Absolvenţii de liceu au susţinut azi prima probă a examenului de bacalaureat. Ei au fost evaluaţi de profesorii examinatori la proba orală de limba şi literatura română. Însoţiţi de prieteni şi părinţi, tinerii s-au prezentat la centrele de evaluare încă de la ora 8.00, unde au aşteptat cu sufletul la gură să intre în sălile de examen.

„Am dormit patru ore peste noapte. Am am citit încă o dată o bună parte din materie ca să am cunoştinţele proaspete în memorie. Am venit aici la ora 8.00 pentru că pe listă eram printre primii şi nu am vrut să-mi pierd rândul”, ne-a declarat Elena Ailincii, care a fost examinată la Liceul „Vasile Alecsandri”.
Grijile elevilor au fost împărtăşite şi de părinţi, care şi-au însoţit copiii la centrele de evaluare. „Am venit să o încurajez pe fata mea.

Ştiu că avea emoţii mari şi am vrut să-i ofer tot sprijinul”, ne-a spus băcăuanul Neculai Onofrei.
Cei care au susţinut probele s-au arătat mulţumiţi de modul în care s-a făcut notarea şi obiectivitatea cu care au fost evaluaţi. Nici dascălii nu au avut mari obiecţii. Nemulţumirile legate de valoarea indemnizaţiilor primite pentru participarea la acest examen se pare că nu i-a determinat pe profesori să fie mai severi cu elevii.
„Am luat 8.50. Au fost  lucruri pe care nu le-am ştiut când am fost întrebată. Subiectul meu a fost relativ uşor şi cei din comisie chiar au fost îngăduitori”, ne-a mai declarat Ovidiu Ciobanu, un alt absolvent.

Probele vor continua
şi zilele următoare

Proba orală la limba şi literatura română va continua şi mâine. Cei care nu au fost evaluaţi azi vor fi testaţi şi marţi, conform listelor de la afişierul centrelor de evaluare.
„După finalizarea probelor orale vor urma cele scrise, începând cu 26 iunie. Sperăm ca anul acesta să nu fie probleme cu organizarea şi lucrurile să se desfăşoare conform programului”, ne-a menţionat Dana Aenculesei, profesor evaluator.

Perioada de  contestaţii

Cei 6.124 de candidaţi care vor participa la sesiunea din acest an a bacalaureatului vor putea să depună contestaţii pe 5 iulie. Patru zile mai târziu, pe 9 iulie, se vor afişa rezultatele finale ale examenului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite