Sporturi pe apă gratis pentru voluntari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De plimbările cu caiacul beneficiază doar băcăuanii care se înscriu pentru un an la Centrul Regional de Ecologie (CRE). În acest fel, reprezentanţii CRE încearcă să mărească numărul tinerilor care se implică în acţiuni de voluntariat.

Centrul Regional de Ecologie (CRE) Bacău a găsit o soluţie ingenioasă pentru a-i atrage pe tineri în acţiunile de voluntariat.


Deşi organizaţia numără în acest moment peste 30 de membri activi, care supraveghează desfăşurarea activităţilor de pe cele cinci  lacuri ale sitului „Buhuşi-Bacău-Bereşti“, necesitatea este mult mai mare. Pentru a-i convinge pe tineri să vină de partea lor, organizaţia a luat decizia înfiinţării unui Club Nautic, unde toţi voluntarii CRE să aibă acces gratuit la sporturi nautice.


Concret, tinerii sunt invitaţi să se înscrie în Club şi, pe lângă o serie de sporturi nautice pe care le vor practica, să dea şi o mână de ajutor CRE-ului. „Ideea ne-a venit după ce am observat că la Insula de Agrement vin foarte mulţi tineri să se plimbe cu caiacele noastre. Ne-am gândit că este o ocazie pentru noi de a îmbina astfel sportul cu voluntariatul“, ne-a spus Gabriel Griţcu, preşedintele CRE Bacău.


„200 de tineri vor semna adeziunile CRE“


Primul lot de voluntari „cuceriţi“ prin noua tehnică nu s-a lăsat aşteptat. Nu mai puţin de 200 de tineri vor semna adeziunile CRE odată cu desfăşurarea celei de-a doua ediţii a „Cupei Liceelor la Caiac“. Reprezentanţii CRE vor organiza competiţia la sfârşitul acestei luni şi, odată cu ea, mizează şi pe faptul că măcar un sfert dintre aceştia vor deveni voluntari activi.


„Toţi cei care vor participa la competiţie vor semna şi adeziuni de voluntariat la CRE. Suntem conştienţi că nu toţi vor dori să facă voluntariat, dar măcar o parte din ei sperăm să se implice şi în această activitate“, ne-a mai spus Griţcu.


Taxa maximă: 30 lei pe an


Cei care se înscriu în programele de voluntariat, atraşi de cursele cu caiacul, vor plăti o taxă anuală.  Voluntarii cu vârsta de până în 20 de ani vor scoate din buzunar 10 lei pe an, iar cei trecuţi de 20 de ani vor cotiza cu 30 de lei anual.


 Tinerii sunt încântaţi de idee, iar cei pasionaţi de sporturi nautice sunt hotărâţi să accepte statutul de voluntar pentru a avea acces la caiace.


„Caiace nu avem de unde închiria, iar dacă s-ar fi putut, cu siguranţă că ne-ar fi costat mult mai mulţi bani decât această cotizaţie. Este o ocazie pentru noi să facem ceea ce ne place şi să ajutăm şi CRE-ul“, ne-a spus Victor Atodiresei, elev în clasa a XII-a.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite