Bacău: Sport extrem pentru şoferi, jocul cu trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Sport extrem pentru şoferi, jocul cu trenul
Bacău: Sport extrem pentru şoferi, jocul cu trenul

Mulţi conducători auto sfidează pericolul morţii şi trec calea ferată pe semnalul roşu, chiar cu bariera coborâtă.

Accidentul de la Scânteia, în care au murit 14 oameni, nu i-a impresionat pe conducătorii auto din Bacău. Aceasta este concluzia ofiţerilor de la Poliţia Rutieră Bacău, care au suspendat ieri şapte permise de conducere ale unor şoferi care au ignorat semnalul de oprire la trecerea de cale ferată.

Poliţiştii spun că au săptămânal abateri de acest fel şi că le este greu să îi convingă pe conducătorii auto care ignoră semnalele de oprire că trec pe lângă moarte. „Ignorarea semnalului de oprire la trecerea la nivel cu calea ferată este una dintre cele mai grave abateri. Poate avea consecinţe tragice, dacă ţinem cont de gabaritul şi viteza unui tren, în comparaţie cu cele ale unui autoturism sau chiar autocamion. Pot avea loc evenimente rutiere extrem de grave şi de aceea încercăm să le prevenim”, a declarat inspectorul principal Aurelian Nădejde, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban Bacău.

 În ultimele 24 de ore, poliţiştii de la BSCMU au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale numai în timpul acţiunilor organizate la trecerile de cale ferată, iar valoarea amenzilor este de 3.010 lei.

Conducătorii auto surprinşi la trecerea de cale ferată au, de obicei, răspunsuri uimitoare când sunt întrebaţi de ce ignoră semnalele acustice şi vizuale de oprire, care anunţă trecerea unui tren. „Mă grăbeam”, „M-am asigurat şi nu venea niciun tren”, „Mă săturasem de aşteptat” sunt doar câteva dintre răspunsurile care i-au uimit pe poliţişti.

Astăzi şi mâine, acţiunile poliţiştilor continuă, în scopul prevenirii unor  accidente cu urmări grave.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite