Spitalul de Urgenţă din Bacău, fără medicamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii ar putea fi nevoiţi să îşi cumpere singuri pastilele
Pacienţii ar putea fi nevoiţi să îşi cumpere singuri pastilele

 Stocul de medicamente al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău scade vâzând cu ochii de la o zi la alta.

Mihaela Popescu, managerul spitalului, spune că lipsesc mai multe tipuri de produse farmaceutice. Ieri, spitalul băcăuan mai avea în stoc medicamente în valoare de 130.000 lei, în condiţiile în care la începutul anului trecut avea pastile în valoare de 1, 27 milioane de lei, iar consumul lunar era de aproape 1, 2 milioane de lei.

Îngropaţi în datorii

În plus, datoriile spitalului, inclusiv la medicamente, au crescut constant. „La medicamente sunt facturi neachitate de la nivelul lunii februarie 2009. Spitalul are datorii de 1 milion de lei numai la furnizorii de produse farmaceutice. În plus, are de onorat încă din august facturi la reactivi şi din septembrie la materiale sanitare“, a declarat Mihaela Popescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău.

În prezent, unitatea sanitară este înregistrată cu datorii restante, cu termenul legal de plată depăşit, de 7,53 de milioane de lei. Potrivit conducerii spitalului, singura speranţă pentru ieşirea din această situaţie dificilă este alocarea de resurse financiare de la buget, care să permită măcar plata parţială a datoriilor şi achiziţionarea de medicamente pentru refacerea stocului din farmacia unităţii medicale.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite