Bacău: Spaţiul verde, interzis şoferilor băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Spaţiul verde, interzis şoferilor băcăuani
Bacău: Spaţiul verde, interzis şoferilor băcăuani

Primăria pregăteşte un regulament de exploatare a parcărilor

Parcările publice din Bacău vor putea fi folosite doar după achitarea unei taxe, deşi siguranţa autoturismelor nu va fi inclusă în preţ.

Şoferii băcăuani vor trebui să renunţe la obiceiul de a-şi parca maşinile pe spaţiile verzi dintre blocuri. Municipalitatea vrea să aplice un regulament privind „funcţionarea serviciilor publice de întreţinere şi exploatare a parcărilor publice auto din municipiul Bacău“.


Unul dintre punctele proiectului interzice îngrădirea sau rezervărea unui loc de parcare fără plată. „Eu am un spaţiu al meu în spatele blocului. Nu mi-am pus gărduţ, dar mi l-am pavat cu ciment. Nu plătesc chirie, dar nici nu s-au amenajat locuri de parcare“, a comentat Viorel Doboşeru, un proprietar de maşină.


În timp ce posesorii de autoturisme sunt indignaţi de restricţii, băcăuanii care circulă pe jos sunt entuziasmaţi. „La câte maşini sunt în oraş, riscăm să rămânem fără iarbă şi copaci“, a spus Ioan Telemiu, un băcăuan care vrea să îşi salveze spaţiul verde din faţa blocului.


Hoţii îşi pot face de cap


Noul proiect elaborat de administraţia locală este la fel de controversat şi în privinţa regulilor referitoare la funcţionarea parcărilor publice cu plată. Regulamentul specifică că niciun şofer nu-şi va mai putea lăsa maşina pe locurile marcate fără să plătească o taxă de parcare.


Pe de altă parte, proiectul specifică clar că maşinile nu vor fi nici păzite şi nici asigurate împotriva hoţilor.
Proiectul va fi aplicat


„Eu nu mai înţeleg pentru ce dau acei bani. Atâta timp cât plătesc, mă aştept să-mi găsesc maşina la fel cum am lăsat-o“, a declarat consternat Cristinel Toma. În ciuda controverselor, proiectul a fost finalizat, iar expunerea de motive a autorităţilor vine să întărească ideea că o astfel de reglementare era absolut necesară.


Acest proiect a fost conceput în vederea realizării unui regulament de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare cu plată unitar în municipiul Bacău“, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Taxă doar pe timpul zilei


Taxa de parcare va fi plătită de către şoferi doar în intervalul orar 8.00 - 18.00, de luni până vineri. Autoturismele vor fi taxate cu 1 leu pe oră, iar microbuzele şi autovehiculele de transport cu 5 lei. Va fi introdusă şi varianta abonamentului: pentru 12 ore, taxa va fi de 5 lei, iar pentru o lună 35 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite