Bacău: Spălătorii de parbrize din Bacău sunt tot mai agresivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Poliţiei spun că îi amendează pe spălători de câte ori îi prind şi că vor iniţia o campanie de informare.

În zona de sud a municipiului Bacău, în ultimele două intersecţii semaforizate înainte de ieşirea spre Bucureşti, un grup de cerşetori „atacă“ maşinile imediat ce semaforul indică roşu. Înarmaţi cu bidoane pline cu un lichid murdar, cu cârpe soioase şi bureţi plini de noroi, aceştia udă geamurile maşinilor, pretinzând bani şoferilor pentru că le-au curăţat parbrizul.
Dacă nu primesc 50 de bani sau 1 leu, cerşetorii stropesc maşinile ca să le murdărească sau chiar le zgârie cu ce au la îndemână. „Profită de faptul că se face verde şi nu te poţi da jos la ei ca să le dai o mamă de bătaie. Nu e normal, ar trebui ca Poliţia să-şi facă treaba şi în intersecţiile astea“, a declarat Romeo Stoica, unul dintre cei agresaţi de cerşetori.
Şi joi şi vineri, între 11.00 şi 16.30, intersecţiile de pe Calea Republicii au fost „populate“ de cerşetorii care spală geamurile maşinilor chiar şi fără voia proprietarilor. Poliţiştii spun că au în vedere şi această formă de cerşetorie.

Secţia 1 Poliţie Bacău a aplicat de la începutul anului 137 de sancţiuni contravenţionale, iar nouă persoane au dosar penal pentru asemenea activităţi. „Avem o evidenţă a lor, o bază de date, urmărim acest fenomen şi aplicăm sancţiuni de câte ori îi surprindem. Punem accent şi pe activităţile preventive“, a declarat comisarul Ionel Nistoroiu, adjunctul şefului Secţiei 1. De luni, Poliţia va începe o campanie informativă, prin care se doreşte prevenirea delincvenţei juvenile.

Fug când vin poliţiştii
Totuşi, chiar dacă în ultimii doi ani numărul cerşetorilor cu mop în mână a scăzut, intersecţiile din sudul oraşului sunt în continuare dominate de „spălători“, pentru care este uşor să fugă la vederea poliţiştilor şi să apară din nou după ce trece pericolul.

Cartiere cu probleme

Sudul oraşului poate fi considerat o zonă „neagră“ pe harta oraşului din cauza numărului mare de familii foarte sărace, a blocurilor-ghetou şi a faptului că mulţi tineri scapă de sub control deoarece părinţii sunt plecaţi în străinătate. Poliţiştii au în evidenţă peste 800 de situaţii de acest fel. În anul şcolar 2008-2009, poliţiştii de la Secţia 1 din Bacău au constatat 18 infracţiuni, cele mai multe fiind loviri şi alte violenţe.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite