Șpăgarii de la Podu Turcului, închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Țopa (66 de ani), fost director al Grupului Școlar Alexandru Vlahuță din Podu Turcului și adjuncta sa Doina Antohi (55 de ani) au ajuns, în sfârșit, după gratii.

Decizia aparține Tribunalului Bacău, care a emis pe data de 19 octombrie mandate de arestare pentru infracțiunile de luare de mită și trafic de influență.

Țopa va sta după gratii 3 ani, iar Antohi, 4 ani. Dumitru Ţopa fost eliberat pe cauţiune (de 10.000 lei) pe 28 septembrie 2010.

Şi Doina Antohe, condamnată pentru „asociere pentru săvârşirea de infracţiuni de corupţie", a fost eliberată pe cauţiune pe 4 octombrie 2010.

Cei doi au fost prinși de ofițerii Anticorupție în timpul examenului de Bacalaureat din 2010 că au încasat diferite sume de bani pentru ca 54 de absolvenți să promoveze cu brio examenul. 

La descinderea care a avut loc în ziua primei probe de examen, anchetatorii au descoperit 54 de plicuri cu sume cuprinse între 2.000 şi 8.000 de lei.

Alte câteva plicuri, care conţineau valută, au fost găsite în dulapul din cabinetul lui Dumitru Ţopa,  dar şi în arhiva unde erau ţinute cataloagele din anii anteriori.

Ce doi au fost duși la Penitenciarul din Bacău.  

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite