Şomerii băcăuani strâmbă din nas la oferta AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şomerii cu studii superioare nu-şi găsesc de lucru
Şomerii cu studii superioare nu-şi găsesc de lucru

Oferta Bursei Săptămânale a Locurilor de Muncă îi lasă indiferenţi pe majoritatea şomerilor băcăuani, motiv pentru care lista posturilor vacante rămâne aproape neschimbată. Săptămâna aceasta se pun la bătaie 330 de slujbe, cu cinci mai multe faţă de săptămâna trecută.

Băcăuanii spun că nu apelează la ajutorul consilierilor pentru că, fie au auzit că salariile oferite sunt foarte mici, fie nu se pliază pe calificarea lor. „Am terminat Facultatea de Ştiinţe Economice în Bacău şi am şi masterat în Strategii de Marketing. Nu vreau să mă angajez ca agent de vânzări sau confecţioner de îmbrăcăminte pe 700 de lei. Caut ceva mai bun, de aceea nu apelez la Bursă“, ne-a declarat Răzvan Grădinaru, şomer.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bacău (AJOFM) recunosc că oferta lor este neatractivă pentru cei cu studii superioare. „261 de posturi din 330 de slujbe se adresează băcăuanilor fără studii superioare şi în consecinţă salariul este puţin mai mare decât minimul pe economie“, a detaliat Daniela Bălan, purtătorul de cuvânt al AJOFM Bacău.

Cele mai multe joburi sunt în domeniul confecţiilor, în număr de 130. „Oferta pentru confecţioneri este veche de mai bine de şase luni. 34 de şomeri cu această calificare au fost redirecţionaţi în 2009 către angajatori, însă doar 3 au acceptat postul“, a completat Daniela Bălan.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite