Bacau: Şomerii cu studii vor să devină manageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 1.000 de lei, un băcăuan cu facultate poate deveni consilier pentru afaceri europene în doar şapte zile.

Criza economică le-a întins o mână de ajutor băcăuanilor cu studii superioare interesaţi să-şi treacă în CV-ul personal absolvirea unor cursuri de perfecţionare. Dacă anul trecut aceştia scoteau din buzunar pentru a urma un curs de perfecţionare chiar şi peste 1.500 de lei, odată cu instaurarea crizei şcolile acreditate să predea astfel de cursuri şi-au reorientat politica. Ele au redus preţurile, în unele cazuri chiar şi cu 20%.


Mircea Stoian este unul dintre băcăuanii care a apelat la cursurile de perfecţionare organizate de Şcoala de Studii Comerciale (ŞSC) din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău. „Am lucrat la E.ON ca inginer, dar s-au făcut disponibilizări şi am rămas fără loc de muncă. M-am înscris la un curs de inspector protecţia mediului şi sper ca, după absolvire, să-mi găsesc un nou loc de muncă. Am avut noroc că am prins şi o reducere de aproape 150 de lei”, ne-a declarat Mihai Stoian.

Angajatorii devin mai sensibili


Chiar dacă reducerile sunt valabile doar în perioada verii reprezentanţii ŞSC sunt optimişti şi speră că numărul cursanţilor se va menţine cel puţin la nivelul anului trecut. „Grupele sunt de maxim 28 de persoane şi minim 20. Aplicăm reduceri între 10% şi 20%. Am distribuit pliante în tot oraşul, unde am trecut atât vechiul preţ, cât şi preţul „de criză”.

În cinci zile s-au înscris cam 30 de persoane, majoritatea din rândul şomerilor”, ne-a spus Petronela Dudu, directorul ŞSC Bacău. Cursanţii primesc la final certificate de absolvire recunoscute atât la nivel naţional, cât şi internaţional.

„Aceste cursuri îi ajută să înţeleagă ce vor de la ei şefii sau viitorii angajatori. Nu le garantează un loc de muncă, dar la un interviu angajatorii devin mai receptivi”, ne-a mai spus Petronela Dudu. Cursurile durează între 40 şi 60 de ore şi se întind pe o perioadă de maxim o săptămână.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite