Bacău: Şoferii “turmentaţi” se cred regii şoselelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Şoferii “turmentaţi” se cred regii şoselelor
Bacău: Şoferii “turmentaţi” se cred regii şoselelor

Tot mai mulţi băcăuani se urcă la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.

În unele cazuri, beţivii se transformă în piloţi de curse amatori, după cantităţi de alcool care îi duc aproape de limita comei alcoolice. Pentru unii nici nu contează că nu au împlinit încă vârsta legală pentru a conduce o maşină. Este şi cazul unui tânăr de 17 ani din Bacău, care, după ce a băut serios, a urcat la volanul unei maşini înmatriculate în Italia. Incidentul a avut loc ieri seară şi s-a încheiat cu o urmărire ca în filme.

 „Pentru depistarea sa, s-a procedat la urmărirea şi blocarea sa de către echipajele de poliţie rutieră, pe strada Violetelor din municipiul Bacău. Conducătorul autoturismului a fost identificat în persoana minorului P.R. de 17 ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,00 mg/l alcool pur in aerul expirat”, a precizat subinspectorul Narcisa Butnaru, de la IPJ Bacău. Tânărului  i-au fost recoltate probe biologice de sânge in vederea stabilirii alcoolemiei, iar din verificări s-a stabilit că în deplasarea sa cu atoturismul tânărul a avariat mai multe autoturisme parcate.  Minorul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere şi  cu o alcoolemie peste limita admisa de lege. Tot ieri, alţi doi băcăuani au fost prinşi de poliţişti în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice.


 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite