Bacău: Şoferii tineri sunt tot mai periculoşi în trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Şoferii tineri sunt tot mai periculoşi în trafic
Bacău: Şoferii tineri sunt tot mai periculoşi în trafic

Tot mai mulţi tineri provoacă accidente de circulaţie soldate cu victime, mai ales din cauza vitezei excesive şi a consumului de alcool.

Poliţiştii băcăuani sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de accidente de circulaţie grave, provocate de persoane tinere. Şoferii fără experienţă s-au făcut vinovaţi în ultimele două luni de cel puţin cinci accidente grave, soldate cu trei morţi şi zece răniţi.

De cele mai multe ori, evenimentele rutiere grave au loc din cauza vitezei prea mari cu care circulă conducătorii auto tineri. În ultima săptămână, peste 20 de şoferi au rămas fără permis după ce au fost surprinşi de aparatul radar cu viteză mult peste limita legală. Unii chiar au fost aproape de stabilirea unor recorduri de viteză, dar au fost opriţi la timp de echipajele de poliţie.

Cu aproape 200 la oră
La sfârşitul lunii septembrie, Poliţia Rutieră a înregistrat două situaţii de acest fel, când un tânăr de 22 de ani a fost oprit după ce a condus cu viteza de 197 de  kilometri pe oră în afara localităţii Sascut. Un alt şofer tânăr, de 24 de ani, a fost surprins cu 195 la oră pe acelaşi sector al drumului european 85, iar unul de 29 de ani a călcat pedala de acceleraţie chiar în interiorul localităţii amintite, fiind surprins cu 126 de kilometri pe oră. Consumul băuturilor alcoolice constituie o altă  cauză a accidentelor produse de tineri.

Inconştienţă la volan
Potrivit poliţiştilor băcăuani, prudenţa la volan este o noţiune necunoscută şoferilor tineri, mai ales celor cu vârsta sub 25 de ani.

„Aproximativ 40% din ei consideră că traficul aglomerat necesită efectuarea unor manevre riscante, iar mai mult de un sfert din aceştia sunt de acord că, pentru a ajunge la timp, poţi să încalci unele reguli de circulaţie“, a precizat subinspectorul Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Poliţiştii mai atrag atenţia că tinerii au tendinţa de a subaprecia gradul de pericol al anumitor factori de risc, precum comportamentul agresiv în trafic, depăşirea neregulamentară, viteza excesivă sau neverificarea periodică a stării tehnice a autovehiculului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite