Bacau: Şoferii băcăuani închid ochii la reguli în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Şoferii băcăuani închid ochii la reguli în weekend
Bacau: Şoferii băcăuani închid ochii la reguli în weekend

Jumătate dintre cei sancţionaţi au depăşit limita de viteză impusă de legislaţie în oraş şi în afara localităţii.

Poliţiştii băcăuani s-au mobilizat şi s-au postat la sfârşitul săptămânii pe drumurile naţionale, după ce în ultima lună au avut loc mai multe accidente grave. Astfel, în ultimele două zile, Poliţia Rutieră a reţinut cinci permise de conducere, 21 de certificate de înmatriculare şi a aplicat peste100  de amenzi, în valoare de 20.000 de lei.

Acţiunea de amploare a fost organizată pe DN2, în colaborare cu Autoritatea Rutieră şi Registrul Auto Român. „Astfel de acţiuni au ca scop depistarea mai multor tipuri de abateri, atât la şoferii de autoturisme, cât şi la transportatorii de persoane, de mărfuri alimentare sau alte transporturi comerciale“, a declarat comisarul-şef Lucian Brebu, de la Serviciul Poliţiei Rutiere Bacău. În ciuda sancţiunilor aplicate de poliţişti, mulţi conducători ignoră regulile de circulaţie pentru că se simt foarte siguri pe reflexele lor în trafic. În weekend, mai bine de 50 de şoferi au fost amendaţi pentru depăşirea limitei de viteză pe drumurile din judeţ.

Şoferii cer sancţiuni mai uşoare

„Nu cred că amenzile mari sunt o soluţie, dar ştiu că sunt multe accidente grave. Ar trebui sancţiuni mai severe pentru abaterile grave, dar mai multă înţelegere la abateri precum lipsa rovignetei sau mici defecţiuni“, a declarat Costel Preda, şofer. Poliţiştii spun că vor intensifica verificările în următoarele zile. „Scopul principal al acţiunilor constă în prevenirea accidentelor, dar vizăm toate aspectele legale. Ele vor continua, periodic, în punctele unde au cea mai mare eficienţă“ , a declarat subinspectorul Gabriel Blaga, ofiţer în cadrul Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei Rutiere în municipiul Bacău. De asemenea, verificările Poliţiei Rutiere îi vor viza şi pe ceilalţi participanţi la trafic: pietoni, biciclişti şi conducători de mopede.

Topul abaterilor

Cele mai frecvente abateri constatate în ultimul timp în trafic sunt viteza excesivă, neacordarea de prioritate, lipsa centurii de siguranţă şi circulaţia cu autovehicule cu defecţiuni tehnice. Lipsa rovignetei şi a asigurării obligatorii sunt alte „isprăvi“ ale conducătorilor auto. Nici pietonii nu au fost scutiţi de sancţiuni deoarece traversarea neregulamentară este cauza multor accidente cu urmări grave.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite