Bacău: Şofer la 13 ani, pe străzile din cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Şofer la 13 ani, pe străzile din cartier
Bacău: Şofer la 13 ani, pe străzile din cartier

Un copil de 13 ani din Bacău a condus BMW-ul mamei sale, pe străzile oraşului, vineri seara, însoţit de doi prieteni, care au filmat "aventura". Filmul i-a ajutat pe poliţişti să-i găsească.

Poliţiştii băcăuani au căutat sâmbătă dimineaţa maşina cu număr de Marea Britanie . În jurul orei 11, un poliţist a găsit-o şi şi-a anunţat colegii. Şeful Poliţiei Rutiere, comisarul Dorin Roman, a condus cercetările, iar un sfert de oră mai târziu a fost găsit şi şoferul din imagini.


Toni, băiatul de 13 ani din Bacău care a condus un BMW cu 80 de km/h pe străzile din oraş, a declarat că pilotează frecvent karturi la pista de agrement din Bacău. El a spus poliţiştilor că a fost obligat de prietenii lui să-i plimbe cu BMW-ul mamei sale.

În imaginile de pe internet, băiatul este filmat conducând pe străduţe înguste şi aglomerate din cartier, iar prietenii săi fac gălăgie şi înjură. Băiatul pare să conducă de plăcere, fără să fie obligat de cineva. Mai mult, unul dintre tineri îi cere să meargă mai încet, după ce vede vitezometrul la 80 km pe ora. Filmuleţul, postat vineri seara pe youtube, i-a condus pe poliţişti spre blocul în care locuieşte familia copilului. 


Mama băiatului este venită în vacanţă din Marea Britanie, unde munceşte. Ea a declarat poliţiştilor că, probabil, cheile maşinii au ajuns la copil de la şoferul angajat. Vecinii au declarat că l-au văzut de mai multe ori pe copil conducând maşina prin cartier. „În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi pentru încredinţarea maşinii unei persoane care nu posedă permis de conducere. Cercetările continuă, în vederea finalizării dosarului”, a declarat comisarul Dorin Roman, şeful Poliţiei Rutiere Bacău.


Pedeapsa pentru conducere fără permis este închisoarea de la 1 la 5 ani,iar pentru a doua infracţiune, între 6 luni şi 3 ani. Copilul riscă să ajungă într-un centru corecţional pentru minori, însă decizia va aparţine instanţei. Filmul a fost şters de pe site, dar abia după ce imaginile au fost salvate de mai mulţi utilizatori.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite