Bacău: Şofer prins cu 5.100 de pachete cu ţigări în maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au oprit în trafic, ieri seară, la ora 20.30, un autoturism înmatriculat în Franţa, în care au găsit 5.100 de pachete cu ţigări de diferite mărci, fără documente de provenienţă. Maşina a fost oprită în localitatea Filipeşti, iar la volan se afla un cetăţean român de 30 ani, din judeţul Covasna.

CITEŞTE ŞI:

„La controlul efectuat în interiorul autovehiculului a fost găsite 5.100 de pachete cu ţigări fără documente de provenienţă, care aveau timbre fiscale şi codul de bare al Republicii Moldova“, a explicat Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Bacău. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 500 de lei, iar poliţiştii i-au confiscat ţigările, în valoare de 20.000 de lei.

Mai multe verificări în trafic

În ultimele două luni, poliţiştii şi vameşii din Bacău au realizat zece capturi de ţigări de contrabandă, de cele mai multe ori fiind vorba despre marfă adusă din Republica Moldova şi din Ucraina. Cel mai important transport de acest fel descoperit în ultima perioadă de autorităţi a fost la 5 octombrie, când 11.645 de pachete cu ţigări comercializate fără acte de provenienţă au fost confiscate.

Atunci au fost amendaţi cinci cetăţeni, din care patru români şi unul ucrainean, cu câte 1.500 de lei. Ţigările confiscate aveau o valoare de piaţă de aproape 60.000 de lei. Poliţiştii băcăuani spun că vor continua să monitorizeze transporturile de ţigări şi că vor intensifica în perioada următoare acţiunile de control pentru descurajarea contrabandiştilor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite