Slujbă cu 11 preoţi pentru milionarul băcăuan ucis în vila sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de prieteni şi rude au participat ieri la slujba de înmormântare a lui Valeriu Damian, patronul lanţului de benzinării Helios, ucis în vila din satul Luncani.

11 preoţi au oficiat slujba la Biserica „Sf. Ioan“ din Bacău. Fratele, Nicu Damian, soţia şi cele două fiice ale lui Valeriu Damian, ginerele Teodor Motruc, dar şi prietenii şi partenerii de afaceri l-au condus pe ultimul drum. Peste 20 de poliţişti de Rutieră au dirijat traficul pe traseul parcurs de convoiului mortuar, pe Bulevardul Unirii, strada 9 Mai, Mărăşeşti, până la intrarea în Cimitirul Central.

Din convoi au făcut parte şi trei maşini încărcate cu aproape 100 de coroane. Moartea lui Valeriu Damian pare să fi fost o reglare de conturi. Anchetatorii afirmă că nu se susţine varianta jafului deoarece din casa omului de afaceri nu a dispărut nimic.
„Membrii familiei au reclamat doar dispariţia cheilor de la maşină. Nu s-a putut sta de vorbă cu soţia, aflată în stare de durere şi şoc“, a spus Felix Bănilă, procuror de caz.

Asasinii au băut whisky

Valeriu Damian a fost ucis prin asfixiere cu o bandă de scoch. Mai mult, după ce l-au legat de picioare, criminalii au băut o sticlă de whisky şi una de vin. Chiar dacă au folosit mănuşi, asasinii şi-au lăsat propriul ADN pe pahare. „Avem proba ADN-ului şi un cerc destul de restrâns de suspecţi“, a mai spus procurorul Bănilă.
Oamenii legii au identificat deja telefoanele persoanelor care au participat la uciderea lui Damian. Mobilele au fost găsite în pădurea de la Luncani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite