Sinistraţii s-au întors în casele de la Zemeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Oamenii sunt decişi să intre în greva foamei dacă nu vor fi rebranşaţi la reţeaua de gaz. Pompierii și jandarmii sunt convinși că în locuinţele părăsite în urmă cu opt luni nu stă nimeni.

Cele şase familii din comuna Zemeş obligate să îşi părăsească locuinţele după explozia din luna decembrie 2010 s-au mutat în casele lor fără ştirea autorităţilor. Oamenii spun că de o săptămână au părăsit locuinţele puse la dispoziţie de Primăria Zemeş şi că stau în casele lor chiar şi pe timpul nopţii. Asta după ce, măsurătorile efectuate de E.ON Distribuţie săptămâna trecută indicau valori zero ale emanaţiilor de gaze.

Ca să fie însă siguri că nu pun în pericol viaţa copiilor, sinistraţii au decis ca pentru început să se mute doar adulţii. „Nu ne-a oprit nimeni să intrăm în locuinţă. Atâta timp cât nivelul emanaţiilor de gaze a ieşit zero, am considerat că suntem în siguranţă. Până vom fi racordaţi la lumină şi gaz am decis să nu aducem şi copii“, a spus Romeo Dârlău, unul dintre sinistraţi. Vestea i-a luat însă prin surprindere atât pe angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean (ISUJ) Bacău cât şi pe cei ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ).

„Eu nu am auzit să se fi mutat la casele lor. Ştiu că s-au făcut măsurători şi au ieşit zero, dar asta nu înseamnă că atunci când vine frigul sau plouă nu vor fi iarăşi emanaţii de gaze“, a spus maior George Enache, purtătorul de cuvânt al ISUJ Bacău. Nici Vasile Enache, inspector şef al IJJ Bacău nu a auzit de acţiunea sinistraţilor.

„Să facem un foc de tabără?“

„Este exclus să doarmă şi noaptea acolo“, a spus Vasile Enache. Cu toate acestea, sinistraţii spun că autorităţile refuză să recunoască adevărul. „Cum vor să le demonstrăm? Să vină noaptea, să intre în case şi or să vadă că dormim acolo. Poate vor să facem un foc de tabără să se convingă că suntem prezenţi în case“, a adăugat Dârlău.
În privinţa racordării la reţeaua de gaz şi lumină lucrurile sunt însă cât se poate de clare. „Noi nu vom da avizul pentru racordare. Nu există nicio siguranţă că în zonă nu vor mai fi emanaţii de gaze“, a încheiat Enache.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite