Sinistrații din blocul distrus de explozie din Bacău rămân în chirii ani buni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul a explodat în decembrie 2010
Blocul a explodat în decembrie 2010

Cele 15 familii de pe strada Martir Horia din municipiul Bacău, care au rămas fără apartamente, vor mai sta ani buni de acum încolo în case străine.

Aceasta, deoarece comisia care a realizat expertiza blocului a decis ca imobilul în fața căruia a explodat o țeavă de gaz metan poate fi reconsolidat și nu este cazul să fie refăcut din temelii.

Sinistrații nici nu vor să audă de așa ceva și afirmă că nu vor să locuiască într-un bloc "legat cu curele". Toți locuitorii scării care a fost cuprinse de flăcări stau cu chirie pe unde apucă. Prețul chiriei oferit de E.On Gaz este de 200 de euro și sinistrații sunt nevoiți să scoată din buzunar încă pe atât ca să locuiască în condiții asemănătoare cu cele de acasă.

"Plătesc 350 de euro dintre care doar 200 îmi dau cei de la E.On. Au zis că acesta este un gest caritabil. Probabil că la final, cei de la E.On ne vor spune că nu este cazul să mai avem alte pretenții. Eu am locuit într-un apartament ", a afirmat Ion Vișan, unul dintre locatari.

Mihai Barnea achită mai bine din jumătate din pensie pe chiria unei camere în care omul și-a depozitat lucrurile recuperate dintre flăcări. "Eu am o pensie de 800 de lei și plătesc 400 pentru chirie. Trebuie să țin și eu lucrurile mele la adăpost. E.On-ul îmi plătește chiria la un apartament cu două camere, însă unde să-mi țin resturile de mobilă care mi-au rămas?", se întreabă Barnea, un alt locatar al scării distruse de deflagrație.

E.On Gaz pus sub învinuire

Parchetul Curţii de Apel Bacău a pus sub învinuire E.On Gaz Distribuţie, ca persoană juridică, dar şi zece angajaţi ai companiei, dintre care doi au funcţii de conducere.

Acuzaţia vine la mai bine de un an după ce blocul de pe strada Martir Horea din Bacău a sărit în aer.

Acuzaţia adusă de procurorii băcăuani este de distrugere calificată din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Conform expertizei făcute de Primărie, reconsolidarea blocului valorează două milioane de lei. La aceasta se mai adaugă obiectele din casele oamenilor care au fost sparte mai apoi de pompieri dar şi daunele morale solicitate de locatari", a declarat Bogdan Pocovnicu, avocatul locatarilor din blocul distrus de explozie.

Cel mai afectat a fost un bătrân care locuia la apartamentul 1 şi care a stat în spital mai bine de 120 de zile. Medicii au decis ca acesta să primească certificat de invaliditate temporară pentru următorii doi ani.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru a afla noutăţile din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite