Serbările de Crăciun sunt sabotate de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muzicienii de la „George Apostu“ nu se vor mai strânge de Crăciun pe scena Filarmonicii
Muzicienii de la „George Apostu“ nu se vor mai strânge de Crăciun pe scena Filarmonicii

Concertul nu se mai ţine din cauza gripei noi. Din acelaşi motiv, părinţii au „interzis“ la serbarea de Moş Crăciun din grădiniţe.

Băcăuanii vor fi văduviţi în acest an de concertul pe care elevii de la Licelul de Artă „George Apostu“ obişnuiau să-l ţină cu ocazia Crăciunului la Sala Ateneu a Filarmonicii „Mihail Jora“. Motivul este temutul virus AH1N1. „Am primit o recomandare de la Direcţia de Sănătate Publică de a limita expunerea în public a elevilor, din cauza îmbolnăvirilor cu virusul A H1N1. Din acest motiv, concertul de Crăciun a fost anulat“, ne-a confirmat Daniela Bârzu, directorul Liceului de Artă.


Vestea i-a dezamăgit pe elevi care se obişnuiseră deja, din anii trecuţi, să fie vedetele locale ale sărbătorii Crăciunului. Andrei Ciobanu este elev în clasa a XII-a şi face parte din corul Armonia al Liceului de Artă. Tânărul a pregătit pentru acest an trei momente scenice. A renunţat însă să mai exerseze pentru spectacol când a aflat că acesta s-a anulat. „Sunt foarte dezamăgit. Eu trebuia să fiu prezentatorul spectacolului şi să interpretez trei colinde. În fiecare an, Sala Ateneu a fost plină de Crăciun şi îmi imaginam că şi-n acest an va fi la fel. Spectacolul era o tradiţie pentru noi, ca elevi, şi pentru băcăuani, ca spectatori“, ne-a spus Andrei.


Dezamăgire şi în rândul profesorilor


Nici profesorii implicaţi în pregătirea elevilor nu au primit vestea cu entuziasm. După ce i-au antrenat pe elevi aproape o lună pentru marele spectacol, aceştia au rămas doar cu amintirea concertelor din anii trecuţi. „Era cel mai important eveniment al anului. Participau peste 100 de elevi. Copiii simt nevoia să fie pe scenă, să cânte în faţa publicului. Îmi pare rău pentru că am muncit zeci de ore pentru acest concert“, ne-a spus Ionuţ Gheorgheş, profesor de muzică la Liceul de Artă „George Apostu“.


Nici preşcolarii nu vor avea un sfârşit de an plin de spectacole. Recomandarea venită de la DSP i-a făcut pe majoritatea directorilor să adopte o nouă strategie pentru întâmpinarea lui Moş Crăciun. Astfel, în multe grădiniţe, serbarea de Crăciun se va ţine cu uşile închise. „Vom face o serbare cu cei mici, dar nu-i vom invita pe părinţi. Tot spectacolul va fi filmat şi părinţii vor primi CD-uri pe care le vor putea viziona acasă împreună cu cei mici“, ne-a spus Doina Chiriac, directorul grădiniţei Step By Step din municipiul Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite