Bacău: Septuagenar orb abandonat de fiica lui la Urgenţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Septuagenar orb abandonat de fiica lui la Urgenţe
Bacău: Septuagenar orb abandonat de fiica lui la Urgenţe

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean din Bacău se confruntă aproape săptămânal cu pacienţi abandonaţi de familie.  Ieri,  medicii au avut din

Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) a Spitalului Judeţean din Bacău se confruntă aproape săptămânal cu pacienţi abandonaţi de familie.  Ieri,  medicii au avut din nou un bătrân părăsit în spital de fata lui.

Acesta şi-a vândut casa, apoi a locuit un timp la fiica lui, care însă s-a săturat să aibă grijă de el. „Am şi un băiat, dar pe el nu-l mai interesează, nu vorbeşte cu mine pentru că i-am dat doar 2.000 de lei după ce am vândut casa. Fiica mea şi-a cumpărat apartament, dar nu vrea să mă mai vadă acolo“, a declarat Jenică Creţu. Bătrânul este orb şi povesteşte că a lucrat 40 de ani ca brutar. „Am orbit din cauza făinei. Nevasta mi-a murit în urmă cu opt ani, iar eu stăteam cu fiica şi ginerele. S-au săturat de mine, acum nu mai am unde să mă întorc“, susţine pacientul.

Descurajat, bătrânul nu-şi mai doreşte să trăiască. „O singură dorinţă mai am acum: să mor. Dacă s-ar putea, şi mâine ar fi mai bine. Nu mai am pe nimeni, fata e la casa ei, nu-i mai sunt de niciun folos“, adaugă bolnavul. De la începutul anului, 30 de persoane au fost abandonate în spital.

„Pacientul a fost adus cu Salvarea de fiica sa. După consult, am constatat că în afară de denutriţie şi deshidratare nu avea probleme medicale. Am anunţat-o pe fiică, dar ea a refuzat să-l mai ia acasă. A spus că nu mai are nevoie de tatăl ei şi-l lasă la Serviciul de Urgenţă“, a declarat Liliana Petrescu de la UPU. Medicii speră să rezolve problema cu ajutorul asistenţilor sociali.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite