Sensurile giratorii, singura soluţie pentru traficul sufocat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conducătorii auto spun că rondurile din intersecţii îi ajută să circule mai lejer
Conducătorii auto spun că rondurile din intersecţii îi ajută să circule mai lejer

Şoferii spun că cele patru ronduri amenajate anul acesta în Bacău au fluidizat circulaţia. Printre cele mai aglomerate zone din oraş se numără podurile Letea, Mărgineni şi Paloşanu. Aici, doar agenţii de la Rutieră pot dirija circulaţia.

Creşterea excesivă a numărului de maşini în oraş, în ultimii zece ani, a sufocat traficul din Bacău. Una dintre cele mai aglomerate zone este Calea Republicii, aflată la ieşirea din oraş spre Bucureşti, pe drumul E85.

Şoferii mai au bătăi de cap şi când ajung în zona centrală a oraşului, sau pe podurile Letea, Mărgineni şi Paloşanu. În aceste zone, doar agenţii de la Rutieră mai pot ţine sub control traficul deoarece semafoarele nu mai sunt eficiente.

Soluţie: străzile trebuie lărgite

Chiar şi aşa, în perioada Sărbătorilor sau în intervalele orare de vârf, 7.30-9.00 şi 16.00-18.00, aglomeraţia este infernală. În aceste zone „fierbinţi“, o maşină parcurge 4-5 kilometri în aproximativ jumătate de oră.

În ultimul an, Primăria Bacău a amenajat patru noi sensuri giratorii în oraş, în intersecţiile în care se circula cu dificultate şi se formau ambuteiaje. Sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Arcadie Şeptilici şi Erou General Guşe a costat municipalitatea 1,1 milioane de lei.

Un alt semafor a fost montat la intersecţia dintre străzile Oituz şi Energiei, unde  se circula foarte greu. Investiţia a costat municipalitatea nu mai puţin de 620.000 de lei. Aceeaşi soluţie a fost găsită de autorităţi şi pentru intersecţia dintre străzile Ştefan cel Mare şi Aprodu Purice.

„Valoarea lucrărilor pentru această intersecţie a fost de 830.000 de lei. Măsurile de fluidizare a traficului în zonă, unde se află un hipermarket, au fost completate prin realizarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Prelungirea Bradului şi Aprodu Purice“, a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. De cealaltă parte, şoferii spun că este nevoie şi de alte măsuri pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trafic.

„Sensurile giratorii sunt o soluţie bună, însă primăria ar putea face mai mult. Străzile nu au mai fost lărgite, iar podul de la Narcisa este plin de maşini dimineaţa de la un capăt la altul“, a spus Ionuţ Stoica, şofer.

Andrei Oprea, şofer: Intersecţiile cu giratoriu sunt sigure pentru că se circulă cu viteză mică.

Mariana Dudu, inginer: Traficul este foarte aglomerat prin tot oraşul. Ar trebui lărgite străzile.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite