Seminar despre Holocaust, cu participare internațională, la Casa Corpului Didactic din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La evenimentul organizat de instituția băcăuană, în parteneriat cu Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România  „Elie Wiesel", sunt așteptați oficiali ai Ambasadei Israelului și Statelor Unite ale Americii.

În zilele de 26 și 27 ianuarie, în Bacău vor avea loc o serie de manifestări dedicate memoriei Holocaustului. Joi, 26 ianuarie, de la ora 10, la sediul CCD Bacău va avea loc seminarul „Bacău - o pagină de istorie recentă. Destine întrerupte" la care vor lua parte și diplomați din Israel și SUA. „Suita de evenimente este organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău, Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu" şi Asociaţia pentru Dezvoltare şi Integrare Europeană. La evenimente și-au anunțat prezența diplomați străini acreditați la București. Este vorba de Edwina Sagitto, Cultural Affairs Officer la Ambasada SUA și Arezoo Hersel, Second Secretary; Political, Cultural & Press Affairs, de la Ambasada Israelului", a spus Gabriel Stan, directorul CCD Bacău.

 

Expoziția „Holocaustul. Destine întrerupte"

În a doua zi este programată expoziția „Holocaustul. Destine întrerupte" care va fi prezentată la Centrul Internaţional de Cultură şi Arte „George Apostu" Bacău. „La centrul de cultură băcăuan vor fi expuse peste 50 de tablouri ale unor artiști români și străini, pe tema Holocaustului", a mai afirmat profesorul Gabriel Stan. Printre artiștii care vor expune la Centrul „George Apostu" se numără: Florin Niță, Alexandru Baciu, George Anghelescu, Adrian Preda, Simona Vilău, Adrian Popescu și Sarah Einik, din Israel.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite