Șeful veterinarilor băcăuani, urmărit penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Direcției Sanitar - Veterinare ocupă funcția de conducere, deși magistrații au decis urmărirea sa penală. El este acuzat de abuz în serviciu, nerespectarea unei hotărâri judecătorești și trafic de influență. Preşedintele ANFP afirmă că directorul trebuie mutat într-un alt județ.

Vasile Zaharia, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău, ocupă o funcție publică de conducere, deși magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis începerea urmăririi sale penale.

El este în atenția organelor de cercetare, deoarece a refuzat că elibereze o autorizație sanitar - veterinară pentru un spațiu comercial, cu toate că exista o decizie judecătorească definitivă în acest sens.

În plus, instanța a luat în calcul și un scandal în care a fost implicat  directorul Zaharia, care, din funcția pe care o deține, ar fi făcut presiuni față de administratorii magazinelor alimentare ca să încheie contracte de Dezinsecție Dezinfecție și Deratizare (DDD), cu firma condusă de Ionuț Zaharia, fiul său.

Procurorii Curții de Apel au dat NUP, însă probele care îl incriminează pe Zaharia i-au convins pe judecătorii Curții de Apel, care au dispus începerea urmăririi penale. Zaharia și procurorii au făcut recurs la Curtea Supremă, care a respins recursul. Prin urmare, rămâne în picioare decizia Curții de Apel", a afirmat avocatul Vasile Botomei, reclamantul directorului DSVSA Bacău.

Cu toate că decizia judecătorilor a fost dată în septembrie 2010, Zaharia a fost acceptat la concurs, pentru funcția de director, în ianuarie 2011.

„Obligatoriu Zaharia trebuie mutat!"

Radu Roatiș, președintele Autorității Naționale Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor (ANSVSA), recunoaște că este anormal ca Zaharia să ocupe această funcție, însă nu a fost înștiințat de nicio instituție a statului despre faptul că directorul  Zaharia este urmărit penal.

Dacă voi primi vreo înștiințare oficială despre faptul că Zaharia este urmărit penal, eu voi aplica legea. Deocamdată nu am primit nimic", a declarat președintele Roatiș. „Am dispus o anchetă în toată țara și, datorită aceste situații, Bacăul va avea prioritate", a mai adăugat preşedintele ANSVSA.

Totodată și  Andras Szakal, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), afirmă că „legea spune că șeful ierarhic al lui Zaharia (n.r. - Radu Roatiș) este obligat să îl transfere într-un alt județ sau să îl mute pe un post inferior vacant".

În replică, Vasile Zaharia se apără și spune că nu știe dacă este sau nu urmărit penal. „E o poveste lungă! Dacă sunt urmărit penal, atunci ... foarte frumos!", a afirmat directorul DSVSA Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite