Șeful poliției locale Bacău, ajutat de subalterni să iasă basma curată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți angajați ai Poliției Primăriei au pus umărul la ridicarea motocicletei izbită de un gard de către directorul Poliției. După câteva minute ei au fost puși de polițiștii de la Rutieră să aducă motocicleta înapoi deoarece trebuiau efectuate măsurători la locul accidentului.

Relu Mardare, șeful Poliției Locale, și-a pus subalternii la treabă, după ce s-a izbit cu motocicleta de un gard. Accidentul a avut loc duminică, în jurul prânzului, în localitatea Luncani, când omul, proaspăt posesor de permis auto al categoriei A a intrat cu viteză într-o curbă deosebit de periculoasă.

Mai mulți angajați ai Poliției Locale au venit rapid, cu una dintre mașinile de serviciu ca să ridice motocicleta izbită de către Mardare de gard. După doar câteva minute, subalternii lui Mardare au fost nevoiți să aducă motocicleta făcută zob la locul unde avusese loc impactul, pentru ca oamenii legii să facă măsurători și cercetări la fața locului.

Bărbatul nu era singur în „călătorie", ci împreună cu fiica sa și prietenul acesteia, însă pe o altă motocicletă, alături de care intenționau să facă o plimbare prin împrejurimile Bacăului.

În urma impactului, Mardare s-a  ales cu fractură dublă la un picior și a fost supus rapid unei intervenții chirurgicale. „A fost un simlu accident. Nu este vorba despre lipsă de experiență, ci despre faptul că a călcat cu roata de prundiș și a derapat. Se putea întâmpla oricui. Conducătorii auto nu ne respectă în trafic. Ei cred că și noi avem tot patru roți, ca autoturismele", a afirmat Radu Rusu, prietenul fiicei lui Mardare, care se afla pe cea de-a doua motocicletă. 

„Am reacționat din solidaritate!"

Subalternii care au sărit în ajutorul lui Mardare au refuzat să facă vreun comentariu despre cele întâmplate și nici nu au afirmat cine i-a trimis la „intervenție". „Angajații de la Poliția Primăriei s-au dus să-l ajute pe directorul Mardare, la fel cum s-ar fi dus dacă era orice alt om. Fiica sa a sunat la ofițerul de serviciu și era speriată pentru că tatăl său era rănit. Ne-am panicat cu toții. A fost o situație de urgență. Nu a dat nimeni vreun ordin ca să luam motocicleta de la fața locului. Pur și simplu, am acționat sub impulsul că este colegul nostru care trebuie ajutat", a declarat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt al Poliției Primăriei Bacău. În plus, Podoleanu a mai afirmat că subalternii lui Mardare au ridicat motocicleta izbită de șeful lor pentru ca să o „predea celor de la Rutieră, în vederea efectuării cercetărilor, numai că au fost anunțați pe drum că trebuie să se întoarcă cu ea înapoi de unde au luat-o".

Poliția a început cercetările

Inspectoratul de Poliție Județean a început o achetă pentru a se vedea cu exactitate ce a dus la accident și cum de angajații Poliției Primăriei au ajuns înaintea celor de la Rutieră la fața locului. „S-a întocmit dosar pentru vătămare corporală din culpă. Totodată vom stabili și împrejurările în care s-a produs accidentul", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite