Seara cu iz baroc la Teatrul Bacovia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piesa se va juca la Teatrul Bacovia.
Piesa se va juca la Teatrul Bacovia.

Astăzi de la ora 18.00 pe scena Teatrului Bacovia, actorii companiei franceze de teatru baroc „Aigle de sable" vor juca  în piesa „Mă folosesc de animale pentru a-i educa pe oameni", adaptare după fabule de La Fontaine.

Adaptare după fabule de La Fontaine, piesa aduce în faţa spectatorilor nu numai ineditul unei creaţii baroce, ci şi pe acela al prezenţei pe scenă a unei spinete, instrument asemănător unui clavecin, de dimensiuni mai mici şi a unei claveciniste profesioniste, legătura dintre muzică şi spectacol fiind o particularitate a esteticii artei baroce.

Băcăuanii care vor să vadă piesa trebuie să știe că ea se va juca în limba franceză. "Cu toate că piesa se joacă în limba franceză, nu numai publicul francofon este cel vizat. Publicul larg, iubitor de teatru  are în egală măsură acces la piesa Companiei <Aigle de sable>, datorită componentei vizuale a spectacolului. Este o montare vie, captivantă şi, în egală măsură, surprinzătoare. Un spectacol care nu umple doar o obişnuită zi de martie, ci o transformă cu totul", ne-a spus Adrian Găzdaru, directorul Teatrului Bacovia.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite