Se înnoiesc de Paşte cu haine second-hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apropierea marii sărbători religioase a făcut ca magazinele cu haine la mâna a doua din Bacău să fie luate cu asalt. Vânzătorii magazinelor de profil spun că au cel puţin 300 de clienţi zilnic. Cei mai mulţi vin luni, atunci când se primeşte marfă.

 Ziua de luni este de departe cea mai aglomerată din întreaga săptămână pentru magazinele din Bacău cu haine second-hand. Este ziua când intră marfă nouă, iar băcăuanii nu vor să rateze ocazia de a-şi reînnoi garderoba, mai ales că se apropie cu paşi repezi Paştele. Preţurile sunt pe măsura bugetului lor, iar calitatea mărfii, spun clienţii, se ridică de multe ori peste cea a hainelor noi. „De ce să-mi cumpăr o geacă nouă? Aş plăti pe ea cel puţin 200 de lei. Aici nu dau mai mult de 25 de lei. Calitatea este foarte bună pentru că sunt haine de firmă“, a spus Viorel Cărăuşeanu, un băcăuan aflat la cumpărături într-un magazin second-hand.

Preţurile hainelor la mâna a doua diferă substanţial de la o zi la alta a săptămânii. Dacă lunea un kilogram de haine ajunge la 15,9 lei, sâmbăta acelaşi kilogram costă doar 3,9 lei.

„Lunea avem marfă nouă şi atunci este normal să avem preţuri mai mari. Sâmbăta rămân doar hainele care au fost ocolite în timpul săptămânii. Le vindem mai ieftin pentru că altfel am risca să rămânem cu ele pe stoc“, a declarat Mihai Plinter, vânzător la un magazin second-hand din oraş.

Fiecare leu contează

Strategia aleasă de comercianţi este privită cu ochi buni şi de către clienţi. Pensionarii şi tinerii sunt cei mai încântaţi.

Ei spun că în felul acesta pot câştiga pe două fronturi: fie rămân cu mai mulţi bani în buzunar, fie îşi pot cumpăra mai multe haine, dar fără a depăşi bugetul stabilit de la început. „Fiecare leu contează. Sunt lucruri frumoase şi miercurea sau joia. Prefer să cumpăr atunci pentru că dau mai puţin pe kilogram“, a spus Roxana Berilă, o adolescentă.

Câştigurile nu se reflectă însă numai în buzunarul clienţilor. Vânzătorii spun că afacerea merge strună, iar numărul băcăuanilor care cumpără haine din magazine second-hand a crescut în primele luni ale acestui an cu aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Atâta timp cât salariile şi puterea de cumpărare a băcăuanilor sunt mici cu siguranţă că nu vor lipsi clienţi. Într-o singură zi cred că intră peste 300 de persoane în magazin“, a spus Mihaela Costăchel, o altă vânzătoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite