Se deschide primul Salon de Piane live

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii sunt aşteptaţi să cânte la clape zilnic. Elevii de la Liceul de Artă „George Apostu“ vor fi invitaţi permanenţi. Un pian va fi scos în Parcul Catedalei la fiecare sfârşit de săptămână şi vor fi organizate spectacole în aer liber.

Bacăul va intra de mâine pe harta oraşelor în care sunetele clapelor de pian vor putea fi auzite ca-n perioada interbelică. În centrul oraşului îşi va deschide uşile primul Salon de Piane din regiunea Moldovei.


Ideea aparţine băcăuancei Mioara Iacob, care şi-a propus ca, odată cu inaugurarea Salonului, toţi cei îndrăgostiţi de pian, dar care nu-şi permit achiziţionarea unui astfel de instrument, să poată exersa în voie.


Tot în acest cadru, iniţiatoarea proiectului are în vedere şi găzduirea unor expoziţii de pictură, concerte şi lansări de carte.


Bogăţie spirituală


„Elevii talentaţi de la Liceul de Artă «George Apostu» vor exersa gratuit sub îndrumarea profesorilor lor câteva ore pe săptămână. Mi-am propus să vin astfel în sprijinul lor şi să-i ajut să-şi continue studiile“, ne-a declarat Mioara Iacob. 


Pentru a încuraja talentele, iniţitoarea proiectului va lăsa zece băcăuani să exerseze gratuit la pian. „Pentru mine, pe primul loc se află bogăţia spirituală. Latura comercială a acestui salon este pe planul secund“, ne-a mai spus proprietara salonului.


Cei care vor alege ca loc de recreere Salonul de Piane vor fi nevoiţi să respecte cu sfinţenie câteva reguli de bază:  nu au voie să fumeze atâta timp cât se află în incinta Salonului, le este interzis să discute probleme de afaceri, iar cuvântul bani nu are voie să fie rostit de nimeni care calcă pragul noii locaţii.


Concerte în Parcul Catedralei


Activitatea culturală nu se va rezuma însă numai la spaţiul din interiorul Salonului. La fiecare sfârşit de săptămână, un pian va fi adus în Parcul Catedralei din centrul oraşului.


Aici, timp de câteva ore, elevii de la Liceul de Artă vor susţine spectacole pentru băcăuani. Vestea că în oraş vor răsuna acorduri de pian i-a bucurat pe locuitori mai ales că, spun aceştia, duceau lipsă de un loc dedicat unor astfel de manifestări.


„Pentru copii şi adolescenţi este un lucru foarte bun. Pot învăţa că viaţa înseamnă şi altceva decât discotecă sau ieşitul la terase unde nu se îmbogăţesc spiritual“
, ne-a spus Lavinia Stoenescu, o tânără aflată la plimbare prin Parcul Catedralei din centrul oraşului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite