Școală de Vară pentru copiii din satele Bacăului. VEZI AICI ÎNTREGUL PROGRAM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii vor merge la şcolile de vară
Elevii vor merge la şcolile de vară

Lunile iulie și august se anunță pline de activități recreative și educative pentru câteva sute de copii din mai multe comune din estul județului. Motivul, ca în fiecare an, îl reprezintă școlile de vară pe care voluntarii Fundației pentru Sprijin Comunitar (FSC), împreună cu colegii lor britanici de la Libra si Life, au început deja să le pregătească.

Jocuri, concursuri, distrație multă dar și informații noi, ateliere și cluburi educative sunt deja gândite și planificate pentru a le oferi celor mici o vacanță de neuitat. Concret, echipe a câte 20 de voluntari români și britanici vor locui alături de copiii din mediul rural băcăuan și le vor oferi zilnic un program de vacanță deosebit.

Fiecare sesiune dureaza cinci zile (luni-vineri), timp în care voluntarii locuiesc in comunităţile respective, cartierul lor general fiind în cadrul unei şcoli sau "Club cu Lipici" al FSC. Voluntarii dorm in salile de clasa şi împărtaşesc condiţiile de viaţă specifice locului. În cele 5 zile voluntarii vor trebui să aibă grijă de ei inşişi dar şi de activităţile pentru copii, să se gospodarească şi să-şi gestioneze corect resursele.

Activităţile zilnice se desfaşoară între orele 8-14. În acest interval au loc principalele cluburi: de pictura, sport, creaţie, muzică, dans, engleză şi calculatoare.

"Pe lângă acestea sunt organizate diverse jocuri, menite să dezvolte spiritul de echipă, disciplina, spiritul competiţional şi fair-play-ul. La sfârşitul zilei copiii revin pentru discoteca în aer liber sau vizionarea unui film", a declarat Ionuț Chiriță, purtător de cuvânt al FSC Bacău.

La sfârşitul fiecărei săptâmani sunt premiaţi cei mai activi copii cu rezultate deosebite şi cu o bună participare la activităţi pe parcursul saptămânii.

Programul complet al şcolilor de vară din acest an:

23 iulie - 3 august - comunele Podu Turcului si Motoşeni;

23 - 28 iulie - comuna Coloneşti;

29 iulie - 3 august -  comuna Rachitoasa;

5 - 10 august - Slobozia Noua, comuna Stănişeşti;

12 - 17 august - comunele Dealu Morii şi Godineşti.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite