Școala ”Nicolae Iorga” s-a îmbrăcat în verde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de elevi ai școlii "Nicolae Iorga" din municipiul Bacău au participat ieri la inaugurarea singurului spațiu verde de tip recreativ dedicat elevilor din mediul școlar băcăuan.

La realizarea spațiului au contribuit peste 150 de elevi voluntari și reprezentanți ai asociației "Oblio și prietenii". "În luna aprilie am obținut o finanțare de 7.750 de lei din partea "Fundației pentru Parteneriat" în vederea realizării acestui proiect. Duceam lipsă de un spațiu verde în care elevii să se poată recreea și juca", a declarat Mariana Umbrărescu, directorul școlii "Nicolae Iorga".

Conform proiectului, pe noul spațiu verde au fost plantați 23 copaci, 16 thuia, flori, iederă și gard viu dar au fost montate și trei coșuri de gunoi pentru adunarea deșeurilor în mod selectiv. De asemenea spațiul a fost dotat cu trei mese și bănci ecologice destinate recreațiilor dar și orelor în aer liber de biologie sau botanică. De noul spațiu se vor putea bucura însă și locuitorii cartierului Bicaz, zona în care se află școala "Nicolae Iorga".

"Când a fost conceput proiectul s-a avut în vedere ca în acest loc să aibă acces și locuitorii din cartier și vom respecta această decizie", a completat Simona Rusu, președinat Asociației "Oblio și prietenii".

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite