Sătenii din satul băcăuan Luncani, speriaţi de meteoriţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din satul băcăuan cred că au de-a face cu OZN-uri şi spun că, de aproape o lună, sunt bântuiţi de lumini portocalii şi puternice care le invadează casele noaptea. S-au gândit imediat că ar putea fi vorba de extratereştri, veniţi în vizită pe la ei, şi s-au grăbit să filmeze apariţiile. Specialiştii spun însă că sunt urme de meteoriţi.

Prima apariţie a obiectelor luminoase, spun sătenii, a avut loc acum mai bine de o lună. Oamenii din Luncani povestesc cum un glob mare, portocaliu, străbate cerul la orele serii, cu mişcări ameţitoare şi haotice şi le inundă casele cu lumină. Niciun sătean nu-şi explică strania apariţie pe cerul comunei. Dacă bătrânele satului scuipă în sân şi-şi fac cruce, cei mai tineri au scos camerele de filmat şi au imortalizat „minunea“.

Adrian Dănăilă (40 de ani) este singurul localnic care a reuşit să filmeze ciudatul glob luminos. Afirmă că i-a stat inima în loc atunci când a văzut o lumină puternică în dreptul geamului său.

„Stăteam seara la calculator şi brusc mi s-a invadat casa de lumină. Era o minge mare, mare în dreptul geamului meu. Am înlemnit! M-am ridicat în picioare şi am strigat la fiul meu să aducă repede camera de filmat. Lumina a început să se mişte în faţa casei. Apoi a început să se mişte extrem de rapid pe cer când într-o parte, când în alta. Mă chinuiam să o prind în cadru, că se mişca efectiv ameţitor“, a povestit Dănăilă. Fiul său, Ştefan (13 ani), este uimit de „privelişte“. El îşi aminteşte cum l-a trezit tatăl său din somn ca să vadă „minunea“ de pe cer. „Sigur nu erau meteoriţi. Ăia ar fi căzut şi ar fi rămas acolo. Lumina era cam cât un cap de om când am ajuns eu“, a spus băiatul.

Dat la cercetare  în Canada

Dănăilă susţine că a trimis filmarea unei amice stabilită de mai mulţi ani în Canada şi care lucrează la o bază NATO. „Ea a studiat imaginile, le-a mărit într-un program special şi a descoperit în mijlocul globului nişte hexagoane. Atât mi-a putut spune: «Adriane, lumina provine de la un obiect artificial!». Am stat şi m-am gândit: bec nu era, lanternă nu era, un far pe cer atât de puternic, nu are de unde. Ce poate fi?“, se întreabă omul.

Verdict: sunt urme de meteoriţi

Şi la urechile lui Marcelin Şolot, primarul comunei Mărgineni, a ajuns vestea apariţiei „globului ciudat“. „Nici nu ştiu ce să zic. Eu nu cred în prostii de astea şi totuşi am văzut şi eu cu ochii mei acea filmare. Pare ciudat!“, a afirmat primarul comunei Mărgineni. Specialiştii nu au vrut să dea un verdict înainte să analizeze în amănunt filmarea lui Dănăilă. Emil Străinu, cercetător militar, specializat în radare, arme geofizice, climatologie şi fenomenul OZN, este plecat din ţară, însă nu a putut rezista şi a rugat un coleg să studieze cu atenţie filmul.

„Am rugat un coleg specialist să se uite pe imagini şi mi-a transmis că pot fi rămăşiţe ale unui obiect spaţial lansat în spaţiu, respectiv satelit sau altă rachetă, sau pot fi reflexii de urme de meteoriţi. În această perioadă pământul trece printr-o zonă activă de meteoriţi“, a explicat Străinu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite