Bacău: Primele maşini SMURD sunt pregătite să intre în acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Primele maşini SMURD sunt pregătite să intre în acţiune
Bacău: Primele maşini SMURD sunt pregătite să intre în acţiune

Bacăul a intrat de astăzi pe harta judeţelor care au în dotare un Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă

Bacăul a intrat de astăzi pe harta judeţelor care au în dotare un Serviciu Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).


Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) „Maior Constantin Ene“ Bacău a fost dotat cu trei ambulanţe noi, de tip B2, banii necesari achiziţionării autospecialelor fiind alocaţi de către Ministerul Sănătăţii Publice. Inaugurarea oficială a departamentului s-a făcut însă în judeţul Brăila, unde Ministerul a alocat alte trei ambulanţe. La ceremonie au fost prezentate şi cele trei maşini care urmează să fie distribuite judeţului Bacău.

Pompierii, instruiţi
ca paramedici


Autospecialele aflate în administrarea IJSU Bacău vor fi încadrate cu doi salvatori şi un conducător al mijlocului de intervenţie, toate trei persoanele având cursuri de formare paramedici. „Până acum în judeţul Bacău, cu ambulanţele din dotare, nu puteam face decât descarcerare. De acum încolo vom acţiona şi pe partea de reanimare. Este un pas înainte pentru pompierii băcăuani, dar şi pentru populaţia judeţului“, ne-a declarat Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al IJSU Bacău.


Chiar dacă, oficial, SMURD Bacău a fost inaugurat astăzi, cele trei ambulanţe vor fi trimise în judeţ abia peste aproape două săptămânim, iar la intervenţii vor merge după alte două săptămâni de acomodare. „În total, pe cele trei maşini vor lucra 28 de persoane. În următoarele două săptămâni urmează o perioadă de acomodare a personalului şi abia apoi vor intra pe teren“, ne-a mai declarat Grecu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite