Bacău: În Piața Tricolorului s-a inaugurat serviciul SMURD (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: În Piața Tricolorului s-a inaugurat serviciul SMURD (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)
Bacău: În Piața Tricolorului s-a inaugurat serviciul SMURD (GALERIE FOTO ȘI VIDEO)

Evenimentul a fost marcat de vizita lui Raed Arafat, subsecretarul de stat la Ministerul Sănătății.

Reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență au inaugurat astăzi, în jurul orei 10.00, Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) Bacău.

Evenimentul a avut loc în Piața Tricolorului și a fost marcat de prezența lui Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătății. El a s-a declarat mulțumit de această realizare și a explicat că acest tip de serviciu va fi inaugurat anul acesta și în alte opt județe.

”SMURD Bacău va completa serviciile oferite de Ambulanțe. Mai exact, trei noi echipe vor funcționa pentru o mai mare siguranță a cetățenilor. Pentru Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgențe s-a deschis un capitol nou deoarece, până acum, pompierii mergeau la calamități, însă din acest moment, ei vor putea oferi și primul ajutor medical. Sperăm că acest serviciu va lua ființă în alte opt județe anul acesta”, a declarat Arafat.

Cu prilejul acestui eveniment băcăuanii au avut ocazia de a admira cele trei Ambulanțe de Urgență care se vor folosi în serviciul SMURD. Autospecialele de intervenție sunt încadrate cu câte doi salvatori cu instruire paramedicală și un conducător auto.

Ele vor interveni în cazurile în care una sau mai multe persoane se află într-o situație de risc vital, când este nevoie urgent de acordarea primului ajutor și când s-au produs accidente colective sau calamități.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/film smurd.flv width=320 height=240 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=right dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite