Bacău: S-au deschis Saloanele Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orașul nostru găzduiește până la sfârșitul lunii mai multe expoziții de artă sub genericul "Saloanele Moldovei", unul dintre cele mai importante evenimente artistice ale anului.

Atât la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului de Istorie, Galeria „Ion Frunzetti", Muzeul de Artă dar şi la Muzeul de Artă Contemporană „George Apostu" se regăsesc colecții de pictură, grafică, sculptură, artă decorativă şi fotografică, instalaţie şi obiect semnate de 300 de artiști din Râmânia și Republica Moldova.

În total, cele 420 de lucrări pot fi admirate zilnic de cei interesați în una din locațiile menționate mai sus. În ceea ce privește aria geografică, artiştii sunt din județe precum Baia Mare, Bucureşti, Bârlad, Botoşani, Buzău, Bacău, Focşani, Galaţi, Iaşi, Roman, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea dar și Chişinău.

Talentul a fost recompensat

Și pentru că ediția a XX-a a Saloanelor Moldovei, a fost gândită ca și în trecut sub forma unui concurs, cei mai talentați dintre artiști au fost premiați. Aceștia sunt Marin Gherasim din Bucureşti, Viorica Zaharia și Luminiţa Radu din  Bacău, Vasile Grama  din Chişinău, Andrei Negură  din  Braşov și  Valeriu Vânagă, Chişinău. "După 20 de ani de organizare fără întrerupere a concursului, avem speranţa că artele vizuale şi comunitatea de artişti din România şi Republica Moldova vor avea şansa de a rămâne parteneri recunoscuţi şi necesari în societate.

De asemenea, că arta promovată de salon va juca rolul de martor la legitimitatea spiritualitaţii noastre comune", a declarat Geta Barbu, sefa Șecției de Artă de la Complexul Muzeal "Iulian Antonescu". Lucrările artiștilor vor putea fi admirate în galerii pănă la sfârșitul lunii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite