S-a dat startul în Raliul Moldovei Comfert din centrul Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valentin porcișteanu este decis să nu forțeze „nota“ la Bacău
Valentin porcișteanu este decis să nu forțeze „nota“ la Bacău

Aceasta este ultima  etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, organizată în premieră la Bacău. La competiție participă și Victor Ponta din postura de copilot a lui Edwin Keleti. Bogdan Marișca are șanse la titlu doar matematice. Poate câștiga Campionatul Național doar dacă Valentin Porcișteanu abandonează la Bacău sau se clasează sub locul șapte.

Raliul Moldovei Comfert 2011, ultima etapă din  „ Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop" (CNRD) a debutat azi, la ora 14.01, în fața Prefecturii Bacău. Competiția se va desfășura pe parcursul a două zile, astăzi fiind prevăzute trei probe speciale.

Ultima probă din concursul de astăzi este superspeciala de 2,4 kilometri ce se va desfășura pe circuitul de karting Selena de la ora 16.28. Etapa se va încheia mâine după ce piloții vor avea de parcurs încă zece probespeciale, majoritatea fiind organizate în afara oraşului, în zona Mărgineni- Trebeş.  

Ultima etapă a CNRD nu mai poate aduce multe surpize, Valentin Porcișteanu fiind deja aproape campion național. Clujeanu Bogdan Marișca nu mai poate obține locul unu decât în Raliul Modovei Comfert de la Bacău și locul doi în CRND. „Vali Porcișteanu nu are cum să piardă locul întâi. Bacăul este ultima etapă din cadrul CNRD iar noi trebuie să ne consolidăm a doua poziție în CNRD. Traseul de la Bacău este unul foarte frumos și este desenat în sprijinul spectatorilor. Vor avea șapte puncte pe traseu în care ne vor putea vedea", a spus pilotul Bogdan Marișca înaintea cursei.

Valentin Porcișteanu, chiar dacă este aproape campion național, nu vrea să forțeze la Bacău pentru a nu pierde titlul. „Va fi o luptă strânsă pe un traseu nou pe care niciun pilot nu îl cunoaște foarte bine. Sper să fim feriți de evenimente neplăcute. Nu vom vâna victoria în etapa de la Bacău așa cum am făcut  până acum, în celelalte opt etape. Este ceva neobișnuit pentru mine însă trebuie să fiu atent să termin competiția pentru a nu îmi pune în pericol poziția de lider", a spus pilotul piteștean Valentin Porc ișteanu.

Victor Ponta, prezent și el în competiția de la Bacău în calitate de copilotul lui Edwin Keleti, a anunțat deja în momentul startului că acesta este ultimul an în care ia parte la competiții de raliuri din postura de competitor. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite