Bacău: Bogdan Jicu: „Vreau să ajung ca Ronaldo“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Bogdan Jicu: „Vreau să ajung ca Ronaldo“
Bacău: Bogdan Jicu: „Vreau să ajung ca Ronaldo“

Bogdan, în vârstă de 12 ani, a fost singurul băcăuan selecţionat să joace în echipa de juniori de la AC Milan. Copilul vrea să devină fotbalist profesionist.

Se antrenează câte trei ore zilnic pentru a face faţă competiţiilor la care participă cu echipa sa de fotbal din Bacău. Talentul de fotbalist  şi l-a  perfecţionat încă de la vârsta de nouă ani, când a fost dus de tatăl său la un club de fotbal privat din oraş. „Tata  m-a înscris  la acest club. A observat că iubesc foarte mult fotbalul şi că sunt talentat şi m-a convins că este un lucru important pentru mine“, a explicat micuţul.

A primit sfaturi de la Franco Baressi
Bogdan povesteşte că  antrenorul clubului de fotbal la care este înscris, Gheorghe Burleanu, l-a convins să se înscrie la o competiţie internaţională organizată de Clubul AC Milan la Bucureşti. „Acum o lună de zile antrenorul meu mi-a recomandat să mă înscriu la această  selecţie a copiilor talentaţi. Am fost singurul din Bacău ales pentru a merge la antrenamente la Bucureşti“, a povestit entuziasmat copilul.

Timp de o lună, băiatul a fost antrenat de foşti fotbalişti ai AC Milan şi a cunoscut personalităţi ale fotbalului românesc de la care a primit şi autografe. „Am primit sfaturi la antrenamente de la fostul jucător italian Franco Baressi. De asemenea, am discutat şi cu antrenorul Naţionalei României, Răzvan Lucescu,  de la care am primit şi un autograf“, a mai povestit Bogdan.  El regretă că nu a reuşit să treacă de cea de-a doua etapă a competiţiei pentru a juca în cadrul clubului de juniori AC Milan, dar nu renunţă la visul său. „Doar doi copii merg mai departe să joace la acest club, dar la anul am să mai particip şi poate că voi fi eu cel selecţionat“, a promis cu nostalgie micuţul fotbalist.

Participă cu echipa la concursuri interjudeţene
Bogdan se antrenează în prezent cu perseverenţă la clubul din oraş. Acest fapt îi aduce o bucurie enormă pentru că singura sa dorinţă este să nu renunţe la fotbal. Vrea să devină  un adevărat profesionist în fotbal şi să fie la fel de bine pregătit ca şi idolul său, Ronaldo. „Voi face antrenamente zilnic pentru că vreau să ajung ca Ronaldo. E fotbalistul meu preferat“, a explicat băcăuanul.

Echipa în care joacă Bogdan a participat la multe competiţii de fotbal, desfăşurate la nivel local şi judeţean. A primit şi premii, iar nu de mult timp echipa sa  a câştigat locul III în cadrul concursului interjudeţean Cupa Prichindelul.
Acum se pregăteşte pentru următoarele meciuri, care se vor disputa cu micuţi din Piatra Neamţ. „Cei din Piatra vor veni şi vom juca pe terenul nostru. Sperăm să-i batem pentru că suntem cei mai buni“, a încheiat băiatul.

Profil

Născut. 8 ianuarie
1997, Bacău.
Studii. Este elev în
clasa a VII-a la Şcoala
„Mihai Drăgan“.
Familie. Locuieşte
cu părinţii şi are o soră.

Întrebări şi răspunsuri

Ce fotbalişti ai mai întâlnit?
Am primit autografe de la Răzvan Lucescu şi Emeric Ienei, fost antrenor al Stelei acum mulţi ani. Am primit sfaturi chiar şi de la Gică Popescu, un fotbalist care îmi place mult.
 
Ce vrei să faci în viitor?
Voi merge în continuare la antrenamente. În viitor ţin neapărat să urmez un liceu cu profil sportiv.

Ce-i place

 Bogdan iubeşte sportul şi din acest motiv a practicat şi tenis. În prezent, în timpul liber joacă diverse jocuri pe calculator. De asemenea, este pasionat de ştirile sportive

Ce nu-i place

Băiatului îi este foarte greu să numească lucrurile care nu-i plac pentru că în general iubeşte tot din jurul său, însă, dacă ar fi să numească ceva, ar spune că urăşte copiii care sunt invidioşi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite