Bacău: Români exploataţi în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Români exploataţi în Spania
Bacău: Români exploataţi în Spania

O reţea de trafic de persoane, care ducea români în Spania, pentru exploatare prin muncă, a fost anihilată de poliţiştii băcăuani.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bacău, au efectuat, incepând cu luna mai 2009, cercetări în cauza privind pe B.I., de 38 de ani, B.V. de 30 de ani şi B.A ., de 26 de ani, toţi din judeţul Bacău.


Aceştia au racolat şi  traficat in Spania aproximativ 25 de persoane,  în scopul exploatării prin muncă. „În urma cercetărilor s-a stabilit că în perioada 2008 – 2009, cele trei persoane au racolat şi transportat în Spania mai multe persoane din mediul rural, despre care ştiau că au situaţii materiale precare. La destinaţie, cetăţenii erau constrânşi să muncească,  prin ameninţări şi deposedare de documente personale şi bani. Victimele nu primeau remuneraţia pentru munca prestată fiind nevoite să solicite bani de la familii pentru a se întoarce în ţară. În urma investigaţiilor, au fost identificate 25 de persoane,  care au fost exploatate prin muncă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subinspector Narcisa Butnaru.

Cei trei membri ai grupării sunt cercetaţi pentru infracţiunile de trafic de persoane şi iniţiere sau constituire în grup infracţional organizat. Curtea de Apel Bacău a dispus cercetarea în stare de arest a învinuitului B.V. pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi iniţiere sau constituire în grup infracţional organizat. Poliţiştii continuă cercetările pentru depistarea celorlalţi doi membri al reţelei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite