Ringul de gheaţă a fost luat cu asalt de băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasionaţii sporturilor de iarnă umplu la sfârşit de săptămână ringul de gheaţă din centru
Pasionaţii sporturilor de iarnă umplu la sfârşit de săptămână ringul de gheaţă din centru

O altă alternativă de petrecere a timpului liber este parcul de distracţii din Parcul Catedralei, vizitat, de asemenea, de sute de băcăuani.

Miniparcul de distracţii din Parcul Catedralei şi patinoarul din complexul Gepex sunt locurile preferate de băcăuanii care doresc să se relaxeze la sfârşit de săptămână.

Deşi abia deschis, ringul de gheaţă este arhiplin în zilele de sâmbătă şi duminică. Amatorii de mişcare pe gheaţă, obişnuiţi încă de anii trecuţi, găsesc patine de închiriat la intrarea pe ring şi fac un exerciţiu fizic intens, câte o oră sau două pe seară.
„Nu ştiam să patinez, dar m-a învăţat prietena mea, tot aici, anul trecut. Acum mă descurc mai bine şi mi se pare distractiv“, spune Andrei Rusu, student. Patinatorii au de la  4-5 ani până la 40-50.

Parcul Catedralei, plin în fiecare seară

„Nu e doar distractiv, ci şi sănătos. Azi am avut de ales între un fotbal cu prietenii şi patinajul cu copiii, şi am ales a doua variantă pentru că abia s-a deschis şi e un mod foarte plăcut de a petrece timpul“, declară Mihai Cristescu. 

În centrul municipiului Bacău era un teren viran, plin de buruieni şi gunoaie până acum un an. Acum sute de băcăuani se plimbă pe aleile Parcului Catedralei, într-un decor feeric, cu multe lumini colorate. Bradul de Crăciun instalat de Primărie atrage mai ales copiii, care se fotografiază şi aleargă în jurul lui.

Tot aici se află şi un mic parc de distracţii, unde băcăuanii pot alege între carusel, „ciocanul zburător“, maşinuţele electrice şi alte modalităţi de distracţie asemănătoare. „Noi am venit cu copiii şi nu-i mai putem dezlipi de maşinuţe. Până acum am cheltuit cam 50 de lei. Cred că o să încercăm să-i convingem să aleagă şi o joacă mai ieftină“, spune Aurelian Ciolac, venit cu cei doi copii în Parcul Catedralei. Cei mai vârstnici evită agitaţia şi aleg zonele mai liniştite, în care pot să se plimbe şi să stea de vorbă.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite