Revoltă pentru apă, gaz şi căldură la ANL-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocurile ANL nu sunt branşate la utilităţi
Blocurile ANL nu sunt branşate la utilităţi

Motivul supărării este acela că de mai bine de o lună, de când au fost „împroprietăriţi" de Primărie, nu se pot muta în noile case.

Zeci de băcăuani, care au primit cheia unei locuinţe noi ANL, pe strada Făgăraşi, s-au revoltat în acest sfârşit de săptămână, ore bune, în faţa blocurilor. Supărarea oamenilor a atins cote maxime la o lună după ce au primit în folosinţă noile blocuri ANL situate în zona Narcisa şi au constatat că lipseşte apa, căldura şi gazul.

Practic, cele 125 de apartamente nu sunt racordate la utilităţi. "Am primit cu mare bucurie cheia noii mele locuinţe. Deşi a trecut o lună şi jumătate, nu ne putem muta deoarece blocul nu are nicio utilitate şi nici nu se întrevăd semne de rezolvare a problemei anul acesta. Am un copil mic şi nu pot locui în frigul ăsta", a afirmat Bogdan Baboş (34 de ani), unul dintre chiriaşii unui apartament dintr-un bloc ANL.

Cu toate acestea, oamenii plătesc deja chiria pentru apartamentele primite de la municipalitate, chiar dacă nimeni nu s-a mutat în noua casă. Din cauza frigului şi a lipsei apei, cele 125 de familii locuiesc tot la părinţi sau pe unde apucă, iar noile apartamente de pe strada Făgăraşi au rămas goale. De câteva săptămâni ei sunt duşi cu vorba de la Primărie la E.ON, dar rezultatul este zero.

"Sunt căsătorit şi am doi copii. Am primt un apartament cu două camere, dar nu putem să ne mutăm încă în el. Se îmbolnăvesc copiii pe frigul ăsta. Zece ani am aşteptat cheia de la casa asta şi acum mă uit la ea", a afirmat Florin Moţcu (33 de ani), un alt chiriaş.  

"S-au încurcat lucrurile între Primărie şi E.On"

Roxana Mironescu, viceprimarul municipiului Bacău afirmă că locatarii trebuie să-şi facă contracte individuale cu E.On şi să-şi plătească contoarele şi restul taxelor. "Proprietar este Primăria, într-adevăr, însă contoarele calculeză consumul lor, aşa că trebuie să le plătească. La fel este şi cu gazul", a spus viceprimarul Mironescu. Însă, mai mulţi locatari susţin că E.On-ul nu poate furniza curentul deoarece sunt probleme de proiectare şi că ar mai trebui schimbat un tablou electric care valorează 3.800 de lei pentru fiecare scară.

De partea cealaltă, constructorul Victor Mihalachi, patronul firmei botoşănene care a realizat blocurile, afirmă că el nu poartă nicio vină deoarece nu sunt probleme de proiectare şi execuţie, ci lucrurile s-au încurcat între Primărie şi E.On. "Alţii aruncă vina pe noi ca să iasă ei bine. La contractul cu ANL-ul noi trebuia să facem construcţia blocurilor şi branşamentele până la un metru de scară, iar Primăria să pună la dispoziţie terenul şi utilităţile", a declarat Victor Mihalachi, patronul firmei constructoare.

"Alimentarea cu energie şi gaz se face pe etape şi în funcţie de derularea paşilor legali oameni vor beneficia de aceste utilităţi" a spus Cornelui Zaiţ - purtător de cuvânt E ON.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite