BACĂU: Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele subiecte din presa locală

Reabilitare termică făcută de mântuială

Mai mulți proprietari de apartamente din blocul 1 de pe strada Slănicului sunt nemulțumiți de calitatea lucrărilor de reabilitare termică. Aceștia sunt indignați că lucrările inițiate de Primăria Bacău prin programul guvernamental sunt de mântuiala si le-au distrus locuintele.Acoperișurile au fost demontate, iar cele noi nu au fost terminate nici după trei luni. În apartamente plouă ca afară. Apa a trecut prin plafoane, s-a scurs pe pereți și a ajuns până la parter. Locatarii acuză firma de construcție că lucrează de mântuială și cer să fie despăgubiți.

Sursa: http://www.desteptarea.ro/reabilitare-in-bataie-de-joc.html

Focare de rabie în județ

26 de focare de rabie sunt active pe teritoriul județului Bacău. Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bacău a atras atenția tuturor primăriilor din județ asupra riscului pe care îl reprezintă mișcarea animalelor în această perioadă din cauza focarelor de rabie existente la nivelul județului. Rabia a fost depistată la 26 de animale, la vulpe, pisică și câine. Izvorul bolii a fost stabilit în mediul silvatic iar ca măsuri de protecție și izolare a focarului s-a trecut la măsura de vaccinare preventivă a vulpilor.

Sursa: http://www.desteptarea.ro/26-de-focare-de-rabie-in-judet.html

Armata caută candidați pentru școlile de ofițeri și maiștrii militari

Până pe 16 iunie, Centrul Militar Județean (CMJ) Bacău continuă recrutarea candidaților în vederea promovării în instituțiile militare. Până acum reprezentanții Centrului de Recrutare Bacău, situat pe strada Energiei a contactat deja peste 200 de tineri, absolvenți de liceu, al căror profil corespunde cu cerințele școlii militare. Cei care au până în 22 ani, pot opta pentru academiile militare și școlile de maiștri. Candidații ai căror dosare au fost finalizate, urmează să participe la Centrul Zonal de Selecție de la Câmpulung Moldovenesc.

Sursa : http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009/06/02/se-cauta-candidati-pentru-scolile-de-ofiteri-si-maistri-militari.html

Școli cu promovabilitate zero, la teza cu subiect unic

Elevii de clasa a VII-a din trei unități de învățământ din județul Bacău au obținut note sub cinci la teza cu subiect unic la limba și literatura româna și (sau) la cea de matematică. Școala cu clasele I -VIII Urechești a avut 23 de elevi înscriși la teza cu subiect unic la matematică și toti au primit note sub cinci. O altă unitate de învățământ cu promovabilitate zero la testarea cunoștințelor este Școala nr.7 din Târgu Ocna. Aceeași situație  a fost întâlnită și la Școala cu clasele I - VIII Cociu, cei patru elevi înscriși la teze au obținut note sub cinci și la matematică și la română.

Sursa : http://www.ziaruldebacau.ro/ziarul/2009/06/02/scoli-cu-promovabilitate-zero-la-teza-cu-subiect-unic.html

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite