Revelion de austeritate în piaţeta din centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De Revelion, în piaţeta din Centru, majoritatea spectatorilor vor fi pensionari.
De Revelion, în piaţeta din Centru, majoritatea spectatorilor vor fi pensionari.

Primăria a alocat pentru manifestările organizate în noaptea dintre ani 80.000 de lei, cu 30 la sută mai puţin faţă de anul trecut.

Revelionul în aer liber va fi în acest an sărac în nume sonore ale muzicii româneşti. Deşi băcăuanii s-au obişnuit să asiste în noaptea dintre ani la concerte susţinute de formaţii precum Proconsul, Viţa de Vie sau Provincialii, anul acesta, edilii au schimbat strategia. Dacă anul trecut Primăria a alocat pentru Revelion 120.000 de lei, anul acesta suma va fi mai mică cu 30 la sută.


Tinerii vor ocoli Centrul


„Nu cred că putem aloca mai mult de 80.000 de lei. Am traversat un an de criză economică şi din această cauză nu mai avem bani pentru a aduce la trecerea dintre ani formaţii de top care să concerteze pentru băcăuani“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. Singura bucurie de care vor avea parte băcăuanii care vor dori să-şi petreacă noaptea de Revelion în stradă, va fi servirea unei cupe cu şampanie oferită de autorităţi. În privinţa muzicii, petrecăreţii vor intra în noul an pe acorduri de muzică populară.

„Cu siguranţă nu va lipsi focul de artificii şi şampania. Vor exista şi recitaluri susţinute de interpreţi de muzică populară din judeţul nostru, dar încă nu pot spune numele lor“, ne-a mai spus Ionuţ Tomescu. Pentru cei tineri distracţia va fi şi mai săracă. Autorităţile au confirmat că pe scena din centru nu va urca niciun artist consacrat. Mai mult chiar, nici negocierile cu artiştii locali nu au fost definitivate. În privinţa formaţiilor lista rămâne încă deschisă. Numele vehiculate fac parte însă din peisajul muzical băcăuan: Replika, Tarantula, 6 Fix şi Lara.


Pensionarii, spectatori fideli


Tinerii nu au rămas foarte surprinşi de „surprizele“ pregătite de edili. Chiar dacă unii dintre ei recunosc că şi-ar fi dorit să petreacă revelionul în centrul oraşului, programul anunţat de edili i-a făcut să-şi schimbe planurile. „Nu agreez muzica populară. Nu cred că voi ieşi de Revelion în centrul oraşului să îngheţ de frig şi să nu mă distrez. Un pahar de şampanie îl pot servi şi acasă“, ne-a spus dezamăgit Ciprian Corneliuc, student.
Singurii care solidarizează cu distracţia oferită de Primăria Bacău sunt persoanele trecute de prima tinereţe. „Cred că o să merg să ciocnesc un pahar cu şampanie şi să văd focul de artificii. Probabil voi asista şi la concertul de muzică populară“, ne-a spus Ioan Boştiroiu, un băcăuan trecut de 50 de ani.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite