Reţea specializată în trafic de minore, prostituţie şi proxenetism a fost prinsă în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acțiune DIICOT, foto: Arhiva Adevărul
Acțiune DIICOT, foto: Arhiva Adevărul

Cinci persoane au fost arestate preventiv iar alte patru au primit interdicție de a părăsi localitatea în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT Bacău.

Cele nouă persoane sunt cercetate pentru constituire sau aderare la asociere infracțională, trafic de persoane, trafic de minori, prostituție și proxenetism. 

"Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bacău, cu sprijinul IPJ Bacău și al Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, au desfășurat o acțiune  în municipiul Onești și în comuna Căiuți, ocazie cu care au efectuat o percheziție domiciliară la locuința a doi bărbați de 22 și 46 de ani, din Căiuți, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, prostituție și proxenetism", a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău.

Simultan au fost puse în executare un număr de zece mandate de aducere emise de DIICOT Bacău, privind ceilalți membri ai grupării infracționale.

Tinere transportate în Italia pentru prostituţie

Din cercetări s-a stabilit că începând cu anul 2009, unul dintre lideri și ceilalți inculpați, cooptați în asocierea infracțională au racolat și transportat în Italia în vederea exploatării sexuale, mai multe tinere, printre care și minore, domiciliate în județul Bacău.

Pentru cinci persoane procurorii DIICOT au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire sau aderare la asociere infracțională, trafic de persoane, trafic de minori, prostituție și proxenetism.

Pentru alte patru persoane, cercetate în cauză, procurorii DIICOT au emis ordonanțe privind obligarea de a nu părăsi localitatea.

La data de 19.04.2012, în urma probatoriului întocmit, Tribunalul Bacău a emis mandate de arestare preventivă pentru cei cinci inculpați reținuți.

Intră pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite