Resturi de animale şi sânge pe Siret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siretul a fost poluat de un abator din apropierea comunei Prăjeşti
Siretul a fost poluat de un abator din apropierea comunei Prăjeşti

Sute de kilograme de hoituri au fost aruncate în râul Siret, în zona comunei Prăjeşti. Resturile animalelor provin de la un abator, care aparţine irakianului Atwan Mufin Faraj, stabilit în Bacău de mai mulţi ani. Afacerea a fost făcută cu ajutorul fondurilor europene. Aici se sacrifică animale din mai multe judeţe ale Moldovei.

Sătenii din Prăjeşti susţin că peisajul este unul dezolant. Şi nu azi, de ieri, ci de mai bine de un an. Ultima „ispravă" a avut loc în urmă cu două zile, când Siretul s-a înroşit de sângele provenit din sacrificările păsărilor. „Acum avem noroc că e frig şi nu mai miroase. Însă pe zeci de metri din Siret se observă sânge şi pene, iar imaginea este terifiantă. Deversările s-au făcut clar, cu bună ştiinţă", a afirmat un localnic. Totodată, sătenii se plâng că în apropierea zonei poluate se află şi islazul comunal, unde pasc vitele. Animalele beau de multe ori apă cu sânge. Ba mai mult, la câteva sute de metri în avalul râului Siret este o zonă de agrement, unde pescarii nu mai pot prinde peşte din cauza hoiturilor adunate acolo.

Șeful Direcției Sanitar-Veterinare, cercetat pentru sacrificări ilegale de vite

„Dacă nu se pun la punct, le vom suspenda activitatea"

În urma controlului realizat de Garda de Mediu s-a constatat că reclamaţiile sătenilor sunt îndreptăţite şi că Siretul este plin de resturi de animale. „Am trimis o înştiinţare pentru ca în termen de 60 de zile să se pună la punct. Dacă nu se conformează, i se va închide activitatea", a declarat Titi Secară, comisar şef al Gărzii de Mediu Bacău. Contactat telefonic, Atwan Mufin Faraj a afirmat că ne va da un punct de vedere peste cinci minute. În ciuda promisiunii, nu a mai răspuns la telefon.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite