Bacău: Reprezentanți ai Guvernului din Tadijikistan au vizitat un centru de reeducare pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceștia au venit însoțiți de o delegație a UNICEF România pentru a învăța cum trebuie făcută desființarea centrelor mamut de creștere și educare a copiilor

Reprezentanți ai Tadijikistanului și ai UNICEF România au vizitat astăzi Bacăul. Cele două delegații au venit în orașul de pe Bistrița la solicitarea UNICEF care a recomandat Bacăul ca fiind un exemplu de bune practici privind integrarea copiilor instituționalizați precum și crearea și dezvoltarea de servicii alternative. 

 Din delegația Tadijikistanului a făcut parte și Kurbanova Rukiya, adjunctul Primului Ministru și șeful comisiei pentru drepurile copiilor din Tadijkistan.

Pe parcursul zilei oaspeții au vizitat  Direcția Generală de Asistență Socială si Protecția Copilului (DGASPC) Bacău și Centrul de Reeducare din Târgu Ocna unde s-au întâlnit cu specialiștii implicați în activitățile din cadrul instituției.

Pentru noi Bacăul este un model de studiu privind integrarea copiilor instituționalizați. Vrem să învățăm din experiența românească și să vedem cum s-a procedat în cazul  închiderii centrelor mamut, cum s-a făcut descentralizarea și cum s-au înființat serviciile alternative”, a declarat Kurbanova Rukiya la întâlnirea cu reprezentanții DGASPC Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite