Reducerile şi promoţiile au declanşat nebunia în Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitrinele tapetate cu afişe care anunţă reduceri îi atrag ca un magnet pe băcăuani
Vitrinele tapetate cu afişe care anunţă reduceri îi atrag ca un magnet pe băcăuani

Comercianţii din mall sunt asaltaţi de tineri dornici să fie la modă cu bani puţini. La fiecare minut, cel puţin trei persoane au trecut astăzi pragul mall-ului. Majoritatea magazinelor practică reduceri de 20%, iar în cazuri rare ajung până la 50%.  

Dacă în timpul săptămânii magazinele din cel mai important mall al Bacăului sunt aproape pustii, situaţia se schimbă cu totul pe durata weekend-ului datorită numărului mare de vizitatori. Astăzi, într-o oră, cel puţin 200 de persoane au trecut pragul mall-ului. Majoritatea băcăuanilor sunt atraşi de reducerile şi promoţiile atractive, practicate în această perioadă, dar sunt şi alţii dispuşi să cheltuiească sume impresionante pentru a fi în pas cu moda.

„În weekend este întotdeauna destul de aglomerat. Sunt mulţi oameni care intră în magazin, mai ales tineri, iar reducerile au făcut să crească numărul clienţilor în aceste zile“, spune Alina Oprea, vânzătoare într-un magazin de îmbrăcăminte.

După alergătură, odihnă la o cafea

Shopping-ul este pentru mulţi o formă plăcută de petrecere a timpului liber. „Prietenul meu nu rezistă cu mine la cumpărături, aşa că-mi iau cea mai bună prietenă şi colindăm magazinele ore în şir. Astăzi ne-am cumpărat câteva accesorii, care se potrivesc cu nişte bluze care ne plac. Mai caut o pereche de cizme, iar dacă găsesc ce vreau pot să spun că sunt mulţumită“, spune Andreea Cristea, care a cheltuit aproximativ 100 de lei. În perioada reducerilor, chiar şi băcăuanii care nu au călcat în viaţa lor în mall ajung aici, măcar din curiozitate.

Majoritatea magazinelor practică reduceri de 20%, dar sunt şi unele care au mărfuri reduse cu 50%, mai ales la articolele care nu sunt de sezon. „Mi-a spus fiica mea că sunt reduceri mari la câteva magazine, aşa că am venit să mă uit după ceva de îmbrăcat şi o pereche de pantofi mai eleganţi. Până acum nu sunt dezamăgită de oferta magazinelor, dar sper să găsesc şi reducerile alea despre care se tot vorbeşte, de 50 la sută, dar să fie reale“, declară Ioana Dobre. Când obosesc, cei pasionaţi de cumpărături îşi trag sufletul tot în mall, la un restaurant, la o cafenea sau chiar la un film.

„De fiecare dată când vin în mall las măcar 50-60 de lei. Dacă nu-mi cumpăr nimic, ceea ce se întâmplă foarte rar, măcar stau la un suc şi o cafea cu prietena sau mergem la un film, pentru relaxare“, spune Ovidiu Budău, student.

Haine de la 10 lei în sus
Clienţii magazinelor de îmbrăcăminte găsesc aproape orice-şi doresc, iar în această perioadă preţurile sunt, potrivit cumpărătorilor, acceptabile. Femeile pot găsi fuste cu 40 de lei, pantaloni cu 60-80 de lei, bluze cu 20-50 de lei, tricouri cu 10-15 lei şi cizme cu 100 de lei. Bărbaţii găsesc jeanşi la preţuri cuprinse între 40 şi 110 lei, cămăşi şi sacouri de la 50, respectiv 150 de lei în sus şi pantofi de la 80 la 200 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite