Reduceri fictive la hainele de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magazinele caută să atragă clienţi promiţând reduceri „grase“
Magazinele caută să atragă clienţi promiţând reduceri „grase“

Administratorii prinşi „în ofsaid“ au fost amendaţi de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor cu peste 43.000 de lei.

Administratorii a 24 de magazine din judeţul Bacău au fost amendaţi săptămâna trecută pentru că au încercat să-şi păcălească clienţii în perioada soldurilor.

„Majoritatea nu avea afişat preţul nou lângă preţul vechi. Mai mult, pe vitrină era afişată o reducere şi în magazin am găsit la articole un preţ redus într-un procent mult mai mic. Nu erau specificate tipul de soldare şi nici perioada în care produsele pot fi cumpărate mai ieftin“, a precizat Toader Frăţilă, comisar-şef la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CPC) Bacău. Valoarea totală a sancţiunilor s-a ridicat la 43.500 de lei. În plus, comisarii de la CPC au dat trei avertismente.

Patronii în neregulă spun că au fost neatenţi

Mulţi dintre administratori au lipit în vitrine afişe ce promovau reduceri de până la 75%. Intraţi în magazin, clienţii aflau că respectivele produse nu mai sunt pe stoc. Luaţi la întrebări de comisari, cei mai mulţi proprietari au pus greşelile pe seama neatenţiei. „Au spus că s-au grăbit, că au fost neatenţi, însă ei ştiu că beneficiază de consiliere din partea noastră, la cerere, pentru ca lucrurile să fie în ordine, aşa că nu au nicio scuză dacă au fost prinşi pe picior greşit“, a mai spus Toader Frăţilă.

Administratorii magazinelor care sunt „cu acte în regulă“ se simt nedreptăţiţi. „Noi facem tot posibilul să atragem clienţii cu reduceri adevărate şi alţii nu dau doi lei pe lege. Ar trebui pedepsiţi cu închisoarea“, este de părere Marcel Lupu, manager al unei firme de îmbrăcăminte. Comisarii spun că, de cele mai multe ori, agenţii economici îşi permit să nu respecte legea pentru că ştiu că oamenii nu fac reclamaţii.

„Recomandarea noastră este ca orice persoană care sesizează o neregulă să apeleze cu încredere la serviciile noastre. Unii cred că dacă o fac este imoral şi devin cârcotaşi în ochii celorlalţi, dar realitatea este că, dacă nu o fac, abia atunci vorbim de imoralitate“, a încheiat comisarul şef.

Oficialul CPC a precizat că în perioada următoare va dispune înteţirea controalelor. Angajaţii din subordine vor verifica atât calitatea produselor expuse, cât şi practicile folosite de administratorii magazinelor pentru a le vinde.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite