Bacău: Reduceri mari la preţul hainelor de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Reduceri mari la preţul hainelor de vară
Bacău: Reduceri mari la preţul hainelor de vară

Băcăuanii pot găsi în magazine produse cu 80% mai ieftine

Comercianţii aplică strategii de marketing pentru a scăpa de marfa rămasă nevândută la finalul sezonului estival.

Apropierea sezonului rece face ca interesul băcăuanilor pentru hainele de vară expuse în magazine să scadă dramatic. Mulţi dintre administratorii spaţiilor comerciale din Bacău în care se vând produse textile au constatat că socoteala făcută la începutul sezonului estival nu se potriveşte cu cea de final.


Am sperat că vom avea mai mulţi clienţi, dar nu am reuşit să-i aducem. Vânzările au fost cu aproape 40% mai mici decât cele din vara lui 2008“, a declarat Florin Stelian, patronul unui magazin de îmbrăcăminte din Bacău.
Pentru a-şi mai putea recupera din pierderi comercianţii au trecut la măsuri mai puţin plăcute pentru ei, dar agreate de cumpărători: reduceri de toamnă la produse de vară. Oferta este tentantă pentru băcăuani, chiar dacă vara a trecut şi priorităţile sunt deja hainele şi încălţămintea de toamnă.


Tricou de 90 de lei
vândut cu 20 de lei


Reducerile la îmbrăcămintea de vară, care ajung în unele magazine chiar şi până la 80%, le fac cu ochiul celor care merg la cumpărături. „Am văzut că scrie pe geam «reduceri» şi am intrat să văd. Am găsit un tricou care costa iniţial 90 de lei. Acum preţul lui este de 20 de lei. Este mai mult decât avantajos, având în vedere că am un salariu de 950 de lei“, ne-a declarat încântată Gabriela Cobzaru, o băcăuancă aflată la „vânătoare“ de reduceri.


Nici comercianţii de încălţăminte nu se lasă mai prejos. Conştienţi fiind că riscă să rămână cu marfa pe stoc până la viitorul sezon estival, aceştia au micşorat preţurile la sandale sau şlapi cu până la 40%. „Încercăm să vindem cât putem din marfa rămasă din această vară. Avem sandale din piele care costă acum 50 de lei, iar în vară preţul lor era 150 de lei. Ştim că lumea nu mai foloseşte sandale, dar sperăm că mai sunt şi clienţi care îşi fac vara sanie şi iarna car“, ne-a explicat Ancuţa Dumitraşcu, o vânzătoare la un magazin de încălţăminte situat în zona centrală a oraşului.

Două produse la preţ de unul


Concurenţa dintre comercianţi face ca unii să încerce să-şi atragă clienţii cu strategii de marketing pe care, în timpul verii, nici nu concepeau să le pună în practică. Astfel, în unele magazine clienţii pot cumpăra două tricouri şi primesc unul gratis. Dacă se hotărăsc pentru două perechi de încălţăminte, o vor plăti doar pe cea mai scumpă dintre ele.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite