Bacău: Recursul boxerului criminal s-a amânat până luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Recursul boxerului criminal s-a amânat până luni
Bacău: Recursul boxerului criminal s-a amânat până luni

Recursul înaintat de Alexandru Gavril la decizia judecătorilor de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile va fi judecat luni, de la ora 13.00, după ce sâmbătă Tribunalul Bacău a acordat un nou

Recursul înaintat de Alexandru Gavril la decizia judecătorilor de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile va fi judecat luni, de la ora 13.00, după ce sâmbătă Tribunalul Bacău a acordat un nou termen.

Neprezentarea avocaţilor la termenul stabilit sâmbătă i-a obligat pe judecători să amâne din nou judecarea recursului lui Alexandru Gavril, bărbatul care şi-a ucis duminica trecută fetiţa, cu lovituri de cuţit, invocând apoi motive mistice. Avocatul din oficiu al lui Alexandru Gavril a absentat de la termenul de astăzi, iar lipsa nemotivată a fost sancţionată de preşedintele instanţei cu o amendă de 1.000 de lei.

Nici avocatul ales de familie nu a fost prezent la şedinţa de sâmbătă. El a fost amendat de completul de judecată cu suma de 3.000 de lei. Termenul programat sâmbătă a fost marcat de prezenţa lui Dinu Damaschin, preşedinte al unei organizaţii neguvernamentale pentru apărarea drepturilor omului, care, pe un ton vehement şi extrem de agresiv, s-a declarat nemulţumit de modul în care a lucrat până acum instanţa. La finalul şedinţei, preşedintele a dispus scoaterea lui Dinu Damaschin din sală.

Alexandru Gavril nu a comentat amânarea termenului, spunând doar că e normal ca lucrurile să decurgă în acest fel. Avocatul ales de familia Gavril este Andrei Apostol, iar în momentul în care acesta se va prezenta în faţa instanţei va înceta delegaţia avocatului din oficiu.

George Gavril, fratele inculpatului, a declarat că este necesară o expertiză psihiatrică şi că are neclarităţi cu privire la tratamentul aplicat de medici înainte de ziua crimei, mai ales că Alexandru Gavril a ajuns la spital diagnosticat cu atac de panică. George Gavril a mai spus că în familia sa a existat un caz de schizofrenie, cel al bunicului, şi este posibil să fie ereditară, în cazul fratelui său.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite