Bacău: Recomandări de timp liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Recomandări de timp liber
Bacău: Recomandări de timp liber

Mihail Sadoveanu, omagiat de elevi Băcăuanii sunt invitaţi în acest weekend la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza“, la o serie de manifestări dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu,

Mihail Sadoveanu, omagiat de elevi

Băcăuanii sunt invitaţi în acest weekend la Biblioteca Judeţeană „Costache Sturdza“, la o serie de manifestări dedicate scriitorului Mihail Sadoveanu, de la naşterea căruia se împlinesc 129 de ani. Astfel, cei interesaţi vor putea vizita, de la ora 10.30, o expoziţie de desene intitulată „În Dumbrava minunată“. De asemenea, vor putea asista la spectacole de teatru inspirate din opera scriitorului şi puse în scenă de elevi din clasele I-VIII ale Şcolii „Nicolae Iorga“. „Copiii vor realiza desene inspirate din scrierile lui Mihail Sadoveanu învăţate la şcoală. De asemenea, va exista şi un concurs de interpretare, în care elevii vor fi provocaţi să joace pe roluri personajele din opera scriitorului“, ne-a spus învăţătoarea Maria Filip.

„Numere fatale“ la Cinema Central

Băcăuanii pot viziona în această seară, de la ora 18.30, la Cinema Central, filmul „Numere fatale sau Knowing“, care dezbate subiectul Apocalipsei. Pelicula prezintă misterul unei liste de numere scrisă de o fetiţă în urmă cu 50 de ani. Filmul este un captivant thriller, cu accente science-fiction şi horror, care pune omenirea faţă-n faţă cu cele mai terifiante previziuni despre viitorul planetei. Personajele principale sunt interpretate de actorii Nicholas Cage, Chandler Cantebury, Rose Byrne şi Lara Robinson, iar regia filmului este semnată de australianul Alex Prozas. Preţul unui bilet este 6 lei. 

Expoziţie de pictură la Galeriile Alfa

Iubitorii de artă sunt invitaţi la sfârşitul acestei săptămâni la o expoziţie inedită. Pictoriţa Silvia Tiperciuc, membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Bacău îşi va prezenta cele mai noi creaţii la Galeriile Alfa din strada Marăşesti, nr. 12. Silvia Tiperciuc a expus în muzee, dar are lucrări şi în colecţii particulare din ţară şi străinătate. Lucrările sale reflectă natura şi se remarcă printr-o paletă coloristică echilibrată. Vernisajul expoziţiei va avea loc astăzi, la ora 18.00, iar la eveniment vor fi prezenţi artişti, dar şi critici. Despre lucrările artistei va vorbi criticul de artă şi eseistul Valentin Ciucă.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite