Reabilitarea termică a blocurilor din Bacău a intrat în impas

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui să tot aștepte ca statul să le reabiliteze termic locuințele zeci de proprietari de apartamente din municipiul Bacău au luat taurul de coarne și s-au decis să își izoleze apartamentele pe banii lor.

Chiar dacă Primăria Bacău a aprobat pentru anul 2010 o listă în care sunt trecute pentru reabilitare termică 171 de blocuri doar 16 au fost izolate termic până în acest moment. O listă cu alte 18 blocuri așteaptă subvenția din partea Guvernului iar restul de 137 se află în stadiul de proiectare la Primăria Bacău. "Teoretic, lucrările la cele 18 blocuri ar putea începe și mâine dacă Guvernul ar vira banii în cont. Celelalte 137 de blocuri ar putea intra și ele tot în acest an în programul de reabilitare dar banii pentru lucrări tot Guvernul trebuie să-i dea", ne-a declarat Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Oamenii nu mai cred însă că anul acesta își vor putea realiza visul de a-și izola locuințele cu banii statului. Cum la iarnă se anunță dublarea prețului gigacaloriei proprietarii apartamentelor se gândesc că reabilitarea termică este deja o prioritate pentru orice familie. "Eu locuiesc pe strada Garofiței. Am depus cereri pentru reabilitare la Primărie încă din 2008. Ne-am săturat să așteptăm așa că am decis să ducem investiția la capăt pe banii noștri", ne-a spus Adrian Burlacu, proprietarul unui apartament cu două camere.

CITIȚI MAI MULTE ÎN:

image
Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite