Război în pădurile de la marginea Bacăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înarmaţi cu replici mai mult sau mai puţin scumpe, zeci de pasionaţi de airsoft îşi dau întâlnire la sfârşit de săptămână. În urmă cu câteva luni, în Bacău, a apărut şi primul club sportiv de gen, iar în tot oraşul sunt peste 300 de persoane care joacă airsoft în timpul liber.

 Airsoftul câştigă tot mai mult teren în Bacău. Sătui să simtă adrenalina jocului doar în faţa calculatorului, mai mulţi pasionaţi ai acestui sport s-au gândit să facă pasul din lumea virtuală în cea reală. Aşa au înfiinţat Clubul Sportiv Delta Rangers, singurul de acest gen din Bacău. Momentan, numără doar 14 membri, însă acestora li se adaugă 300 de jucători care răspund prezent la întâlnirile de la fiecare sfârşit de săptămână. „Este un sport care te ajută să scapi de stresul acumulat la serviciu. Implică multă mişcare şi ai parte de multă adrenalină“, a spus Stelian Ungureanu, membru fondator al clubului.


Îşi dau întâlniri pe forum


În luptă nu poţi intra decât cu echipament adecvat, care include costum de camuflaj, ochelari de protecţie şi caschetă, replică şi multe bile din teflon. Un costum poate fi achiziţionat şi de la second-hand, o replică, tot la mâna a doua, costă în jur de 300 de lei, iar o pungă cu 4.000 de bile ajunge 40 de lei. Terenurile de luptă se schimbă de la o săptămână la alta, la fel şi echipele rivale. Pasionaţii de airsoft au la dispoziţie mai multe forumuri unde sunt anunţate toate competiţiile şi unde fiecare poate veni cu o propunere de joc. Tot acolo este specificată zona de joc, locul şi ora de întâlnire.


„Ne întâlnim în fiecare weekend. Avem concursuri pe timp de zi, dar şi pe timp de noapte. Putem juca în pădurile de la marginea oraşului, pe terenurile amenajate de la Luncani şi Nicolae Bălcescu, unde avem şi clădiri părăsite“, a mai spus Ungureanu. Aceştia nu se aruncă în luptă fără a pune pe tapet un scenariu de război. Un joc poate să dureze şi până la cinci ore.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite